СТРАХЪТ НА ПОМОРИЙЦИ – МЕТАСТАЗА НА БИТИЕТО

СТРАХЪТ НА ПОМОРИЙЦИ – МЕТАСТАЗА НА БИТИЕТО

Едва ли нещо може да трогне поморийци, след като властта в община Поморие ги неглижира, при това съвсем явно и нагло. Проблемът има две страни: от едната е очевидно СТРАХЪТ, а от другата – безпардонното управление на общината от ГЕРБ, умело водено от небеизвесните „личности”, за чиито управленчески качества дори не смеем да говорим поради отсъствие на такива. Защо мълчат поморийци и не пращат хабер до висшестоящите за золумите на властта? Ето, кметът на Видин е арестуван за определени действия против закона. А при нас всичко е спокойно и законно, нямаме проблеми, нали така?
Дали пък това лежерно състояние не е станало навик или просто всеки си казва „абе друг да вади кестените, аз да съм добре“ и заспива образно казано върху мечтите си да види Поморие преуспял курорт и липсата на безработни.Ще видим на „върба в сряда” !
Дали някога ще се отчете публично кметът Иван Алексиев от ГЕРБ, както обеща в предизборната си програма. „Да, ама надали“, казват зевзеците и гледат сеира на притихналите от страха граждани да не би да ги нарочат общинарите, че после няма да бъдат посрещната добре в общината. Дилемата е проста, правим си пас и ония в общинските кресла си развяват байрака в направление: „Мълчанието е злато, златото е метал – следователно мълчанието е метал”.Никой не се надява да получи публичен отговор от Община Поморие за отсъствията на ръководния състав на общината. Говори се тайно, зад дуварите на къщите, че зам.-кметът по финанси е командирован в Барселона, докато главния секретар е в Холандия на специализация с шефа на т.нар. „общинска полиция“. Готви се да пътува за Китай зам.-кметът по туризма Илия Джингов, който е братовчед на кмета Алексиев. И защо е увеличен избирателно данъка върху сградите?
Колкото за крещящите нарушения за строителство на хотели на ивицата?! Интересът клати феса и поради това клатене някои ОБЩИНАРИ получават ерекция, забравяйки кой и защо скри кадастъра на бившите градски солници. Върху терените се настаниха колона от външни хора като собственици на парцели и сега просто ни се надсмиват от висотата на получените средства от туризма.
Продажбите на общинска собственост на определени хора под формата на решения на Общинския съвет е предмет на прокуратурата, ако желае да разнищи очевадните несъответствия между закон и основание. Затова някои си строят дори и през активния сезон, въпреки камуфлажната заповед на кмета. Там някъде е заровено кучето или частните интереси на приближените нему лица. Формата на контакт или получени облаги не е наша работа, нали така?
Колкото за ежегодното напиване /не, че няма и други такива мероприятия/ под формата на „командировка до Гърция за Празниците на вината“ в средата на август, си знае само кметът Иван Алексиев и определените от него верни нему люде. Съвсем „правилно“ постъпва – не е нужно да знае обществеността какви задачи им поставя. Едва ли ще се наруши спазената традиция да не се прави нищо в тези ежегодни пътувания в Гърция.
Да сте чули за подписване на Договор за сътрудничество при определени параметри и срокове, за срещи с представители и на другите два града основани от нашите съграждани? Финалната права трябва да е подготовка и реализация на европейски проекти, така както правят съседните нам общини. Да, ама надали?
Тих и безметежен сън е обхванал поморийци, никой не иска да си развали рахатлъка, искайки на законово основание информация от кмета за прояви, срещи, делегации и похарчените пари на данъкоплатците за тях.
А защо е освободен главният архитект, зад който работи неговата сестра проектите си, знаят само Светльо Рашков и Иван Алексиев. Пак обяснимо и нагло мълчание! Е, толкова „металисти“ на едно място вече е обясним и разбираем рецидив на неслучайните случайности.
Пепелта на забравата е сериозно основание да не се трогват от нищо общинарите и да стават все по-безпардонни в действията и отношението си към скованите от страх ощетени поморийци. Ако сте чували за притчата на слепия пастир и стадото, което уверено води към пропаста, ще ви се изясни хоризонта на бъдещето. Толкоз!Автор: Безметежен Пенчо Петров Илиев, /вероятно част от стадото/
04.08.2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *