Строителството в Поморие и Ахелой е разрешено до 15 юни, обаче до 31 август ще се строи рибaрско пристанище

Строителството в Поморие и Ахелой е разрешено до 15 юни, обаче до 31 август ще се строи рибaрско пристанище

След като Общински съвет – Поморие гласува „за“ удължаване срока на строителните дейности в Поморие и Ахелой до 15 юни, вече стана ясно, че датата 15-ти е 31-ви, но към август.
„Проект „Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие” се осъществява по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013/, приоритетна ос 3, мярка 3.3 „ Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки”.
Проектът е на стойност 9 754 511,58 лв. без ДДС, като 75 % се финансират от Европейският фонд за рибарство, а 25 % от държавния бюджет. Срокът за изпълнението му е до 31 август 2015.“
В публикацията на страницата на Община Поморие не е посочено най-важното – маршрутът на тежкотоварните камиони, разнасящи строителните, монтажни и крепежни материали, които ще преминават през целия град, за да достигнат до бъдещото рибарско пристанище. В публичното пространство усилено се спряга ул. „Крайбрежна“, намираща се по протежението на северния бряг на града.
По-важното е, обаче, да се отговори на поморийци – дали има опасност за цялостта на къщите, покрай които ще минават въпросните камиони?
ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *