Събранието в кв. „Свети Георги“ в Поморие – приказки от „1001 нощ“ на „Али Баба и четиридесетте разбойника“

Събранието в кв. „Свети Георги“ в Поморие – приказки от „1001 нощ“ на „Али Баба и четиридесетте разбойника“

На събранието в кв.“Свети Георги“, което ще опиша как изглежда отстрани по друг повод, кметът на Поморие Иван Алексиев признава, че го разпитват от ДАНС, икономическа полиция, прокуратура и т.н. Но защо не споделя пред съгражданите си ЗАЩО има заведена преписка в прокуратурата, сключвал ли е някой икономически неизгодни договори за Общината и кой, оперирайки с публични средства (парите на поморийци), защо от Държавната агенция по финансова инспекция са им правили проверка, по сигнал ли, и какво е заключението от тази проверка на главния инспектор? /Това да публикуват на общинския сайт, не лигави комсомолски сказки в стил „Работническо дело“!/ В заключението на проверяващия орган е записано като констатация, че „е изплащал на фирми суми над договорените… и са нанесени значителни вреди…“! Защо не са се провеждали обществени поръчки съгласно Закона за обществените поръчки, и защо фирмите-изпълнители са се избирали в нарушение на закона? Къде е асфалтът в община Поморие? Имало е поръчка за 2 300 000 лева! Нима улиците преди водния цикъл са били в цветущо състояние??
Относно напудрената публикация на сайта на Общината, че сдружение от двамата души застава зад кмета, ще е част от екипа му, похвалили го и ще му дават съвети… мога само да вметна за некомпетентните и незнаещите изобщо какви са длъжностните характеристики и задължения на общинското ръководство и администрация и респективно на кмета според закона, че: единият е избран, а другите са назначение, за да знаят какво трябва да правят и какво да работят, за да бъдат гражданите и бизнесът доволни, а НЕ мачкани, докато властелините си развяват „байряка” на общинската „баница“. Питайте кмета колко души са назначени в общината (само от него!) и на колко възлиза общото месечно възнаграждение на служителите. И след като ви отговори коректно, в което силно се съмнявам, си задайте ОТГОВОРА: за чий се плащат тези заплати от джобовете на поморийци, след като не могат да взимат адекватни решения и се стига до там – гражданите да казват кое как трябвало да става, след като вече не е станало както трябва. Излиза, че хем им се плащат заплати (с парите на данъкоплатците), хем данъкоплатците трябва да им вършат работата. А колко са новорегистрираните като жители на община Поморие, което ама няма нищо общо с предстоящите местни избори, ще стане много скоро публично достояние.
И в заключения ще допълня, че е задължение на кмета, независимо кое е неговото име, да стопанисва целесъобразно и законосъобразно общинското имущество, да превежда пътната настилка, за автомобили и пешеходци, перманентно в отлично за ползвателите състояние, да облагородява и озеленява, да създава зони за отдих… и ред други неща. Още чакаме парка в Малкото солено езеро! Но е много важно да се отбележи, че това са негови задължения, а не екстри за гражданите, които да се изтъкват като някакъв бонус към управлението. И, не на последно място, кметът да отговори на поморийци колко от идеите за инфратсруктурните проекта са негови или на екипа му, кои проекти са изготвени по негово време или всичко е от предшествениците му, но просто сега е настъпил моментът за реализация? За нередностите в община Поморие, можете да изпращате сигнали и снимки на електронната поща на ЗАДКУЛИСИТЕ (ВИЖ ТУК), а всички недоволни да се подготвят за протест, защото проблемите в Поморие не са от днес, както с инфраструктурата, така и с бизнеса в града, и е меко казано смешно, да не казвам нагло, кметът да се опитва да трупа дивиденти точно в последните месеци от мандата си, разигравайки етюда „загрижен съм много, ама чак сега се сетих, защото идват избори, а ми трябват гласове”.
И така и не стана ясно какво е свършил през цялото кметуване на Иван Алексиев /ГЕРБ/, зам.-кметът, братовчед му – Илия Джингов и секретарят на общината Тони Митев. За Кунчо Гайдов и Петър Войнов е ясно. На Гайдов му дайте да се строи, ремонтира и асфалтира. Познайте защо? И да си погледне договора за игрището в град Каблешково – колко струва асфалтирането на 1/3 от едната фирма и колко 2/3 от него – оферта на друга фирма, и възможно ли е 1/3 да струва 5 пъти повече от 2/3? Само това да беше…
Изборите идват. А истината не трябва да остава в сянката на лъжата. Кметът да не се прави на голям демократ и на много диалогичен и консенсусен, залъгвайки че при неговото управление в Поморие всеки може да изразява свободно мнението си, защото лично той е завел дела срещу ЧЕТИРИМА души, които си изразяват „свободно мнението“, ама на него не му изнася. А една гражданка не е допускана в административно обслужване, за което е заведено дело срещу кмета в Комисията за защита от дискриминация. Да не отварям дума за грубото отношение към лекарите в МБАЛ-Поморие и медицинската лаборатория „Лина”. Впрочем, кметът нали щеше да сезира всички компетентни органи, защото МБАЛ-Поморие източвала с години НЗОК?!
Управителят на общинската болница д-р Цветомир Цветков вече сезира компетентните органи и на брифинга пред медии и граждани съобщи, че след като проверките не установят нарушения за източване на НЗОК от МБАЛ-Поморие (от лекарите на болничното заведение!), ще защити своите чест и достойнство и репутацията на лекарите („белите престилки“) в съда, завеждайки дело срещу Иван Алексиев.
Кмет(че).
Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *