Съдийка обвини ГЕРБ за проблемите в сектора

Съдийка обвини ГЕРБ за проблемите в сектора

Русенската съдийка Росица Радославова, която гледа делото на рома Върбан, обяви, че за нея това дело е вече решено и няма да се ръководи от политическите протекции над обвиняемия. „За мен делото с Върбан от Русе вече е решено, нямам намерение да търпя номерата на управляващите и тези на техните придворни адвокати”, категорично заяви Радославова пред BIG5.
Преди няколко дни, по време на редовно заседание на Окръжния съд в дунавския град, съдийката лично нареди още в съдебната зала да бъде ефективно задържан най-обикновен ром от Русе. Върбан Върбанов е обвинен, че е ударил два шамара на друг мъж в нощно заведение в града. По думите на съдийката обаче злосторникът заслужавал най-жестоко наказание, тъй като ползвал политически протекции на хора от ГЕРБ.
Проверка обаче констатира, че „връзката” на Върбан с ГЕРБ се съдържа единствено в името на неговия адвокат Менко Менков. Като защитник на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, Менков си спечели медийно името на човек, приближен до ГЕРБ. Именно това в случая най-много вбесило съдия Радославова.
„Те (ГЕРБ бел.ред.) си назначиха свой човек за шеф на Окръжния съд в Русе и сега си мислят, че могат да правят каквото си пожелаят. Няма да стане тази работа. Аз съм съдия и само аз мога да решавам кой какво наказание заслужава и кога точно трябва да си го получи”, безкомпромисно обяви Радославова в телефонен разговор с наш журналист.
Името на Росица Радославова нашумя преди време, когато лично върна за преразглеждане дело, по което основен обвиняем бе известният плевенски бандит Камен Балбузанов – Куката. Преди около година Балбузанов е спрян от полицейски патрул в района на град Бяла. При проверката той оставя на място своята възлюбена – Русата Златка – и побягва с автомобил от мястото на инспекцията. След съвсем кратко време обаче плевенчанинът се връща сам на мястото на проверката, вече с обяснението, че бил помислил полицаите за бандити. Последващото полицейско разследване обаче констатира, че Куката е избягал, защото в автомобила носел незаконно оръжие.
При бягството си той направил опит да се отърве от пистолета, но след претърсване на района оръжието все пак е открито от полицията. Куката го бил изхвърлил в тревата. По оръжието тогава е открит и биологичен материал от Камен Балбузанов. По този случай още на първа инстанция Куката е осъден, но съвсем скоро делото му е върнато обратно в съда за преразглеждане.
Основанието е някакво дребно процесуално нарушение, свързано с предварителното събиране на доказателства. Човекът, който спасява тогава именития бандит, е въпросният съдия Росица Радославова. Същата взела и решение да не дочака края на делото, а да метне зад решетките русенеца Върбан.www.nbox.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *