Съдът реши: Васил Божков остава в ареста

Съдът реши: Васил Божков остава в ареста

Софийският градски съд реши – обвиняемият Васил Божков остава в ареста. Съдебният състав разгледа искането на прокуратурата само по делото за престъпления, свързани с хазартния му бизнес.

По това разследване Божков има обвинение, че е ръководил организирана престъпна група.

Прокурорът по делото изнесе данни за връзки на Васил Божков с Евгений Пригожин.

По-рано днес прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража. Васил Божков уточни, че няма какво да коментира.

“Прокуратурата може да поиска каквото си иска”, каза бизнесменът.

“Има опасност от укриването му. Очевидно е, че Божков е имал преки отношения с руски граждани, като болшинството от тях са свързани с офшорна компания, която пък има общо с обвиняемия по делото Георги Попов, Обвиняемият Божков е структурирал действащи дружества, опериращи в сферата на хазарта, със значителен финансов капитал, регистрирал е хазартна дейност в Република Грузия”, каза още прокурорът по делото Ангел Кънев.

Адвокатът на Васил Божков Георги Гатев заяви, че в един момент се е объркал, защото не знае дали се намира по дело, за което има конкретно обвинение, или присъства на тежък политически процес.

“90% от изложеното няма общо по линия на делото. Това е обвинителна реч по някакъв международен скандал, свързан с шпионаж, тук нищо не се говореше конкретно по Комисията за хазарта. Тук се изнесоха неща, свързани с Путин, Молдова, Виетнам, Кения, Русия, Украйна, извън релси съм от чутото. Сигурен съм, че според тези материали, които са пред вас, едва ли има човек, който няма да каже, че има основание обвиняемият да се укрие, но не и по тези неща, които се казаха от прокурора и за мярката задържане под стража”, каза Георги Гатев.

По-късно Божков коментира във Фейсбук страницата си: „Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани.“

Апелативният съд ще заседава по тази мярка за неотклонение на пети септември.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *