Съдът спря прехвърлянето на акциите на Пловдивския панаир

Съдът спря прехвърлянето на акциите на Пловдивския панаир - 1

Съдът спря прехвърлянето на акциите на Пловдивския панаир

В резултат на заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд (СГС) и на предявените две особени искания, Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от Община Варна към „Пълдин туринвест“ АД, съобщи Министерството на икономиката и индустрията.

Съдът потвърди определението на Окръжния съд в Пловдив, който спря охранителното регистърно производство за вписване на увеличаването на капитала на „Пълдин туринвест“ АД чрез непаричната вноска на Община Варна – 16 314 400 поименни акции до приключване с влязло в сила съдебно решение на производството.

Това означава, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество „Пълдин туринвест“ АД, отбелязват от икономическото ведомство.

Още при встъпването си в длъжност в началото на юни министърът разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни правни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир, така че да бъде защитен държавният интерес. След направения анализ, с решение на Министерския съвет, бе възложено на министъра да предприеме всички възможни действия. От страна на Министерството на икономиката и индустрията бе заведено дело с два иска. Депозирана бе молба за спиране на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна към „Пълдин туринвест“ и бе направено особено искане – допускане на обезпечение на предявен иск чрез запор на акциите в Централния депозитар.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *