Съмнения за корупция при санирането, прокуратурата е сезирана

Съмнения за корупция при санирането, прокуратурата е сезирана

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов е сезирал прокуратурата за открити нарушения при санирането.
Съмненията са за корупция.
Министерството на Лиляна Павлова, при управлението на Бойко Борисов, е завишило цените на квадратен метър санирана площ с над 100%. При проверка служебният министър е установил, че реалната цена е 140 лв./кв.м, а не 290 лв./кв.м без ДДС, каквито цени първоначално са заложени в националната програма за саниране, финансирана от българските данъкоплатци. Попниколов заяви, че това е необосновано завишаване на цените. Той допълни, че са сключвани договори за саниране, без да е осигурено финансирането им.
Изпадналата в будна кома прокуратура на Република България, която обслужва статуквото и мафията с бездействието си и замитането на престъпленията „под килима”, трябва да е наясно, че в случая се касае за осъществена корупция, която цели да облагодетелства трети лица с публични средства.
За изчезналата папка от Агенция пътна инфраструктура и саботирането на работата му, министър Спас Попниколов разкритикува ексминистъра на благоустройството Лиляна Павлова, че през 2016 г. няма нито един подписан договор в АПИ за строителство, не са предвидени средства за ремонтите на тунелите „Ечемишка” и „Витиня”, не е уволнявал нито едно от нейните назначения във ведомството, както и в Пътната агенция, за да отправя критики персонално към него и да му иска оставката.
Излиза, че отговорността за всичко, което е заварил като нарушения, заобикаляне и неспазване на законите, е наследство от нейното управление.
В предаването „Тази сутрин” na bTV, служебният министър разкри, че оставката му е поискана от строителната камера и според него това се е случило след политически натиск.
В края на интервюто си пред водещият Антон Хекимян, когато той обяви краят на разговора, министър Спас Попниколов поиска от събеседника си последно изказване. В него той припомни, че преди да бъде в ефир е помолил Антон Хекимян да бъде попитан за санирането, защото то е дадено на прокуратурата след установени нарушения, което водещият арменец така и не направи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *