Сюзан Сарандън съди строителна фирма

Сюзан Сарандън съди строителна фирма - 1

Сюзан Сарандън съди строителна фирма

Актрисата Сюзън Сарандън, която е носителка на награда „Оскар“, заведе дело срещу строителна фирма за „големи проблеми“ в новопостроената си къща в щата Вермонт, предаде Reuters.

Тя планира да се засели там след пенсионирането си.

Криви стени, липсваща изолация, мухъл и недовършен таван в основната спалня са само част от 47-те проблема, открити от инженерите, строители и служители на актрисата, става ясно от подадения съдебен иск срещу строителната фирма. Той е внесен във федерален съд в Спрингфийлд, щата Масачузетс.

Сюзън Сарандън, която е на 76 години, построи екологично устойчив дом на площ от над 180 залесени и покрити с ливади декара в Стамфорд, Вермонт, близо до границата с Масачузетс. Тя купува земята през 2018 г.

Известна с политическата си активност, Сарандън заяви, че е имала „ясна визия“ за дом, който ще бъде „изцяло извън мрежата“ – със слънчева енергия, вода от кладенец и геотермална енергия, „заради нарастващата глобална екологична нестабилност”.

Според нея собственикът на базираната в Кларксбърг, Масачузетс, строителна фирма е представил невярна информация за уменията и възможностите си, завишил е стойността на фактурите, начислявал е разходи за неосъществени дейности. Освен това не е направил нищо, за да оправдае получени почти 140 000 щатски долара, за да бъде управител на имота съгласно споразумение, сключено след построяването на къщата.

Собственикът на фирмата отказва коментар. Размерът на поисканото от ищцата обезщетение не се уточнява.

Сарандън печели „Оскар“ за най-добра актриса през 1995 г. за „Осъденият на смърт идва“. Тя участва във филма „Синия бръмбар“, който излезе по кината този петък, отбелязва Reuters, цитирана от БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *