С ЧЕГО НАЧИНАЕТСЯ РОДИНА?

С ЧЕГО НАЧИНАЕТСЯ РОДИНА?

Странно ми звучи приветственото изявление на реформаторката Кунева, която призовава бежанците да се адаптират към нашенските свински условия на живот и да започнат да се трудят у нас, да плащат данъци и осигуровки, да се учат, да строят живота нов. Че ние нашите неграмотници не можахме да ги вкараме в пътя, а сега ще инвестираме в една тълпа неидентифицирани елементи, дошли отнякъде си, в името на някакви си евроатлантически ценности. А евроатлантиците не щат и да чуят за бежанците от Оня свят, в който май и ние се намираме.
Не съм расист, не членувам в Куклукс Клан, даже не знам как се изписва тая гордост на американската демокрация. Не съм и антисемит. Само не проумявам как така ще имаме хиляди хора без покрив над главите си, а ще даваме пари за огради по границата, ще трошим други пари за командировани жандармеристи, полицаи и войници и ще оставим вътрешната си сигурност, която и без друго на нищо не прилича, на произвола на съдбата и на свободната воля на мургавите бандити.
Ние не сме общество, а някакъв механично образуван сбор от идиоти и дебили, способни и петимни не само да допускаме злото, ами и сами да си го причиняваме.
Кунева или Пръмова – все ми е едно как се нарича това създание, да вземе да прочете международните конвенции, където пише, че бежанец е само оня, който бяга на наша територия от съседна нам страна, поради невъзможност да остане на своята територия, тъй като го преследват и го застрашава смърт. Без съд и присъда и поради геноцид. Или вече граничим със Сирия, другарко Пръмова?Любо КОЛЬОВСКИ
Колаж: Георги Динев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *