Тагарев: До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия

Тагарев: До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия - 1

Тагарев: До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия

До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия и започването на широкомащабната война срещу Украйна през февруари месец м.г. Русия преследва свои интереси с всички възможни средства, включително с използване на кораби от военноморските ѝ сили, за да предотврати, например, износа на зърно. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, предаде БГНЕС.

„Това мисля, че е водещото ѝ съображение и за да обявява за зона на учение част от нашата изключителна икономическа зона, и за случая, който беше от вчера сутринта с кораба, плаващ под флаг на Палау“, каза Тагарев.

Министърът на отбраната съобщи, че е потвърдена вече версията, че е имало предупредителни изстрели и бординг на кораба от самия му капитан.

„До момента не знаем дали има протести от действащите правила за използване на морското пространство. Би трябвало да има първо протест от собственика на кораба, държавата по чийто флаг плава този кораб. До момента нямаме такава информация, т.е. случаят е извън нашите води, териториални или други по някакъв начин. След него няма особено значение, корабът след вчера следобед премина през нашите води и вече достигна назначението си“, обясни той.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *