Тайван задълбочава обмена с ЕС

Тайван задълбочава обмена с ЕС

С цел да задълбочи отношенията, като улесни ЕС да придобие по-нататъшно разбиране на културата, икономиката и политиката на Тайван, Министерство на образованието на страната покани 18 служители от Европейската комисия и нейните страни-членки да се включат в обучение в Тайван в периода 14-23 август.

Стартиралият през 2007 тайвански проект, който бе спрян в периода 2019-2022 година заради пандемията от Covid-19, се състои от две части – Тайвански учебен семинар за служители на ЕС, организиран от Националния университет Chengci и програма за обучение на длъжностни лица на ЕС. В тазгодишното издание участие взимат 18 официални лица от 11 страни-членки, сред които Австрия, Белгия, България, Франция, Германия, Унгария, Италип, Литва, Полша, Румъния и Испанип, като областите на експертиза на участниците обхващат сфери като култура, климат, дипломация, икономика, образование, околна среда, здравеопазване и технологии.

Тайван и ЕС се радват на силен образователен обмен с над 25 000 студента от ЕС, които учат в Тайван и над 30 000 студенти от Тайван, които следват образованието си в страни от ЕС през последните години.

Проектът има за цел да разшири културното, икономическото, образователното и политическото партньорство на Тайван с ЕС.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *