„Такса спокойствие”: Арестуваха с подкуп служител на фирма, защитаваща търговски марки

НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ: Драстично увеличение на натиска у нас

„Такса спокойствие”: Арестуваха с подкуп служител на фирма, защитаваща търговски марки

Арестуваха служител на фирма, защитаваща търговски марки, събирал „такса спокойствие”. Това съобщиха от полицията в Бургас. Мъжът е задържан в момента, в който взимал 1500 лв. на ръка от една от жертвите си. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. 66-годишен софиянец е използвал служебното си положение за лична облага.

Задържаха граничар, поискал 500 евро „такса спокойствие“

Според инспектор Невен Рапов от „Противодействие на корупцията“ в ОДМВР Бургас лицето е събирало такса от търговски обекти по Южното Черноморие. „След получаване на сигнала, той е задържан във Варна. Открити са 1500 лева, които е поискал от собственичка на обект в Обзор, парите са били белязани. Работил е като служител на фирма, която трябва да защитава търговските марки, но е поискал облага за себе си. През 2022 г. е получен първият сигнал, оттогава се събира информация“, обясни той.

По думите му в момента се събират още данни за ощететените търговци. „Делото е под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас. Нямаме данни негови колеги да са замесени в дейността му. За такова престъпление наказанието е до 5 години затвор и глоба до 20 000 лева. Вчера му беше предявено обвинение и му беше наложена мярка парична гаранция“, разкри инспекторът.

Повече вижте във видеото.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *