Татяна Дончева: Цацаров е човек на Пеевски

Татяна Дончева: Цацаров е човек на Пеевски

Дончева описа схема за прокурорски натиск срещу членове на Комисията за финансов надзор в полза на депутата от ДПС Пеевски.
В БНБ не вярват на Цацаров, защото знаят, че е човек на Пеевски. Къде е ролята на поркуратурата и Цацаров в тази игра, попита ексчервената депутатка Татяна Дончева в интервю за Нова телевизия по повод последните изяви на главния прокурор Сотир Цацаров. От друга страна, според нея главният прокурор трябва да бъде наясно, че като говори за банки и банкери, има опасност за стабилността на лева. Тя смята, че привличането на подуправителя на БНБ Цветан Гунев като обвиняем е голяма грешка, имало е начин как да го направят, но без шум и напрежение в банковата система. Дончева посочи, че падането на валутния борд е риск в сегашната ситуация и управляващите трябва да вземат мерки.
Компанията – Доган, Пеевски, Цветан Василев и КТБ взеха властта и направиха правителство преди една година, обясни Дончева. Това предизвика негативизъм към БСП и те загубиха изборите. Разводът беше всеки да си вземе някакви фирми и бизнеси, които са предварително договорени. Но Пеевски успя да преметне Василев и прибра фирмите. 300 млн лв. е дългът на Пеевски – Доган към КТБ, но за не ги плащат, направиха този екшън с КТБ. Има и битка за още няколко фирми, разкри по Нова ТВ Татяна Дончева, която основа „Движение 21-ви век“ и наскоро напусна БСП.
Олигархичният кръг около КТБ придоби много неща и мощни фирми през последните години. Същевременно КТБ има други дългове по света, така че Цветан Василев е бил длъжен да си изчисти сметките навън и да си събере дълговете вътре. С тази банка и хората й е свързано и минаването на геостратегически проекти от руска страна през нашата държава, посочи още Дончева (вероятно има предвид „Южен поток“).
Тя предупреди, че в хората се нагнетяват страхове, че могат да пострадат и други банки и да загубят парите си. Сега правителството и БНБ трябва да овладеят тази ситуация. Като говорят, че няма опасност, хората чувстват, че опасността е по-голяма. Не може лица, които до вчера говореха, че КТБ е стабилна , а после я затвориха, да очакват доверие от гражданите, допълни Дончева. Тя посочи, че от КТБ преди изборите са били изтеглени 1,4 млрд лв. за 4 дни и това са били депозити на фирми от енергетиката.http://www.pozicia.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *