тв7 и news7 – посока фалит. Бареков като Пеевски, Прокопиев, Плевнелиев и Искров

тв7 и news7 – посока фалит. Бареков като Пеевски, Прокопиев, Плевнелиев и Искров

Гавра с журналисти, опит за кражба на телевизия под сянката на синдик, охранители, държавни институции и двама кандидатдепутати
Завърши пресконференцията на ръководството на тв7 и служителите на тв7 и news7. Изпълнителните директори на TV7 и NEWS7 Емил Кошлуков и Кирил Благоев представиха цялата информация за незаконните действия, които се предприемат всекидневно, с цел ликвидиране на национална медия. Вижте цялата пресконференция.
Изнесено бе следното: Пред погледите на двама съдии, привременният синдик Панайот Велков извърши множество действия, превишаващи дадените му по закон правомощия.Еднолично Велков е подписал договори от името на телевизията с външни фирми, които обслужват всякакви други интереси, но не и тези на телевизията. С тези договори синдикът задължава телевизията да заплати охрана за един милион и то за два месеца! А той е поставен, за да я „оздравява“! – заявиха Кошлуков и Благоев. Синдикът задължава с анекс тв7 три години напред да плаща обезщетение, независимо, че вече ще са си отишли! Това е подписано и одобрено от българския съд!
След което, за да се задейства машината за източване на телевизията и да се блокират сметките, охранителната фирма Делта гард изпраща до телевизията, нотариално заверено известие, че поради неплащане, договорът се счита за нарушен и трябва да се изплатят неустойките?!
Известието е отишло в Бургас, а тв7 не е в Бургас, там то е получено от бащата на синдика?!!Повечето медии знаят, че срещу, тв7 се водят искове за несъстоятелност – такава ситуация няма, тъй като съд не е определил или решил все още нищо! Назначението на привременния синдик телевизията обжалва, дори има Решение на Апелативния съд, че няма нужда от такъв човек, но поради липса на директор в този момент – това е преди нашето назначение, синдикът е оставен. Отново сме внесли обжалване, и се надяваме Решението на Апелативния съд да влезе в сила. – Така започна експозето на Кошлуков на пресконференцията.Искът за несъстоятелност е на Николай Барековата „Ноу фрейм медия България“, до ден-днешен не е показан и връчен на тв7. Молбата за несъстоятелност, подадена от фирмата на Бареков не е получена в телевизията, въпреки настояванията да я получат, в съда тя няма движение?!
А в същото време в телевизията има синдик, който се разпорежда, докато от тв7 не знаят на базата на какво се разпорежда?!
„Нямаме достъп до молбата, не сме я видели!“ – заяви Кошлуков. – За какво ни съдят, какво искат, няма никакво движение по искането на тази молба!“
Засега Емил Кошлуков като изпълнителен директор няма заплата. Води си предаването „Факторът Кошлуков“.
Кошлуков раздаде договори, и документи в подкрепа на думите си.Отзвукът на скандала с тв7 и news7
За най-голямата е четена агенция „Фокус” не е новина, че журналистите от две телевизии са оставени без заплати!
Друга агенция – БТА също подминава скандалния факт, че в двете телевизии са блокирани заплатите на журналистите.Националното радио и АБРО /Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори/, което отбеляза, как наскоро мутри биха журналисти от тв7, също запазва мълчание за натиска на който са подложени журналистите от тв7 и news7.
Заради безпрецедентния натиск върху тв7 и NEWS7 ръководството и служителите на двете медии ще дадат пресконференция днес, на 26 септември, от 15 ч. в зала „Сердика“ на гранд-хотел „София“.
Очаква се изпълнителните директори Емил Кошлуков и Кирил Благоев да представят цялата информация за незаконните действия, които се предприемат ежедневно, с цел ликвидиране на национална медия в държава, член на Европейския съюз.Кога законът престава да действа
Сайтът „Хроники” писа преди близо три месеца как един новоизлюпен синдик, Панайот Велков – с неизгодни анекси и договор за охрана запорира сметките на медиите и остави без заплати служителите. Това продължава трети месец– финансов натиск под сянката на скъпа охрана и бездействие на синдика със седмици под благосклонния поглед на полиция, прокуратура и съд.
Ден след влизането си в телевизията синдикът е подписал от името на телевизията анекс към договора с охранителите, според който при едностранно прекратяване на договора, тв7 ще дължи 750 000 лева неустойка без ДДС!
На въпрос на журналистка извън телевизията, на улицата, като ответна реакция синдикът извика полиция на 112, като се оплака, че не го пускат да излезе от сградата?! Настоятелността на репортерката на тв7 завърши с… Предупредителен протокол от полицията?!
След влизането на този синдик в телевизията започнаха действия срещу тв7, да се спрат заплатите на работещите в една телевизия означава буквално да се свали телевизията от ефир. Това се случва в момента – поясни Кошлуков.
В момента се извършва ярко беззаконие – с поредица от решения на определен съдия в Софийски градски съд, Тодор Тодоров законът не просто е драматично нарушен, той се използва като рекет. Ако бях следовател щях да кажа, че има организирана престъпна група, съдията за мен е съучастник в случващото се от действията на синдика. Понеже не съм следовател – не го казвам – уточни Кошлуков.
Какво се случва – с един продажен съдия, с едно подставено лице като синдика, назначено от друг съдия – Ивайло Родопски ти можеш да смачкаш всяка медия – всеки!
В тв7 след идването на синдика са спрени всички възможности за работа на телевизията. Всички решения – знаете, че работата на една медия е да реагира веднага – са възпрепятствани по всички възможни начини. Със серия от действия синдикът предприема стъпки за които няма никакви права.
Обърнали сме се към съда, обжалвали сме, няма никакъв резултат!
Най-големият проблем в момента е трудовото възнаграждение на служителите на тв7 – тв7 разполага със средства, с които може да плати заплатите, но всеки опит за изтеглим пари – среща запор от синдика!
Всеки опит да разплатим задължения – бива спиран. Без синдикът да е шеф на телевизията и без да има Решение на съда за несъстоятелност! А синдикът е назначен със задължението да провери и оздрави при нужда телевизията.
Каква е целта – за мен е ясна: една медия да бъде свалена от ефир когато вече е извън политическия контрол на определени кръгове.
Синдикът не е назначен да представлява телевизията, тв7 си има Борд на директорите, има собственик.
Телевизията има пари, но ние се молим да освободят другите сметки, да блокират този милион за охрана, докато се реши случая с подписания договор от името на телевизията. Да освободят другите сметки, за да можем да работим! Съдът се произнася: задръжте този милион, но оставете другите сметки. Три дена пътува едно известие от един софийски адрес до друг софийски адрес! Трети ден не може банката да получи това известие от съда! Всячески се правят усилия телевизията да бъде поставена на колене – хората от тв7 не получават заплати, контрагенти също не могат да получат парите си, правим усилия, разсрочваме договори, и всичко това се случва защото една група хора са решили, че тази телевизия трябва да бъде смачкана!
Ние ще подадем Искане до министъра на правосъдието този синдик да бъде заличен от Списъка на синдиците – заяви Кошлуков. – ще Сезираме Главния прокурор за престъпление от длъжностно лице. Разбира се ще пишем до ВСС и Инспектората за съдията, който е одобрил назначаването на този синдик. Той не е действал сам – някой му е казал – можеш да сключваш такива договори.
„Ще видите обезпечение на този Иск – обикновено практиката е 10 процента за вземания, за да има гаранции за евентуални вреди. Платени са 40 лева, а не 10 процента от стойността на Иска срещу тв7, и съдът ги е позволил! 40 лева, за да се блокират сметки за милиони! Това е България в момента.
Един човек, посочен от Някого, случва си договори от чуждо име, разпорежда се с чуждо имущество, плаща си, блокира си сметки по сключени от чуждо име договори, пред очите на цяла България.
Според този синдик, днес е имало среща на ръководството на двете телевизии с Панайот Велков, Кошлуков и Благоев не са дори директори/?!/ защото техните договори за назначение не ги е подписал той. Аз отворих Търговския регистър – пише, че съм директор – заяви Кошлуков, синдикът ми каза че не съм.
„Съдията от СГС е разписал решения в противоречие на закона. Този човек за мене е съучастник в престъпленията на синдика. Синдикът е напрали нарушения и ще се обърна към Прокуратурата, той е сключил нищожен договор с невярно съдържание! да го съдят! Опитът с тези номера да се смачкат хората и да се тормозят е недопустим!
Ако може да се случи с 40 лева да блокираш милиони, да назначиш човек и да спреш телевизия – да спреш парите за заплати на хората, само и само, за да фалираш телевизията, тя да спре и хората да напуснат – какво сме постигнали за 25 години, каква свобода на словото имаме?
Не мога да кажа дали има политическа поръчка -. имам документи, ще ги получите след края на конференцията, но дали има политически сили – няма как да кажа. Не знам.

Това, което виждам, е опит телевизията да бъде смачкана и свалена от ефир. Екипът вече втори месец не е получавал пари. Всеки наш опит да платим заплатите буквално на следващия ден среща реакция – появява се нов запор, ново искане за спиране на сметките, безумни претенции. Т. нар. синдик назначи охранители да пазят телевизията, които предявяват иск за 1 млн. лв. и казват, че ги дължим на фирмата им. За какво, питам аз, Обама ли охраняваме? Искаме да чуем ясната позиция на закона!, заяви изпълнителният директор Емил Кошлуков след събрание с журналистите, операторите и продуцентите на телевизията.Ръководството на тв7 заявява, че медията е изправена пред безпрецедентен натиск, който не позволява на телевизията да работи нормално, да отразява случващото се професионално, да служи на зрителите си, да изплати заплатите на служителите си.
Това е последствие от безпрецедентните действия на временния синдик Панайот Велков, който е запорирал всички сметки на телевизията.
Вчера, на 25 септември стана ясно, че еднолично Велков е подписал договори с външни фирми, които обслужват него и неговите интереси. С допълнителни клаузи към контрактите той дори е увеличавал многократно стойността на предоставяните му услуги, които телевизията трябва да заплати. След запориране на сметка, от която дължимите суми могат да бъдат изплатени, Панайот Велков е продължил да блокира и другите сметки на тв7, като по този начин цели спирането на работата на телевизията.
Незаконните действия на един синдик под благосклонния поглед на съда, полицията, прокуратурата и евродепутатът Николай Бареков
В полунощ на 3 срещу четвърти юли татуирани и въоръжени гардове направиха опит да влязат в офисите и студията на тв7 и NEWS7. Щурмът бе част от действията на временния синдик, назначен по искане на „Ноу фрейм медия България“ ЕАД, но е в нарушение на закона, поясниха юристи. Причината – синдикът може да използва охрана само след изрично разпореждане на съда, каквото нямаше към момента на нахлуването, а и по-късно.
Обезпечителна заповед, с дата на издаване – 3 юли 2014 г. указваше на временния синдик – „да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда“.
Преценка и изготвяне на Доклад, с който да бъде уведомен съдът така и не бяха направени, но договорът с охранителите остана. Проверка на тв7 показа, че адвокат Панайот Велков е станал синдик съвсем скоро – в средата на май, след като бе работил като юрисконсулт в транспортна фирма в Несебър.
Синдикът Панайот Велков пристигна в сградата на тв7 с вече сключен договор с охранителна фирма, което бе в нарушение на указанията на съда – коментираха юристи. Велков е бил придружаван по неясни причини и от политически лица – представители на политическа партия „България без цензура“, които нямат никакво отношение към работата на синдика и дейността на телевизията.
При нахлуването на синдика и охранителите в телевизията служителите на двете електронни медии извикаха полиция. Под спокойния поглед служителите на реда охранителите се разхождаха по коридорите на телевизиите необезпокоявани пред смаяните погледи на притеснени оператори, журналисти, продуценти.
В крайна сметка останаха двама от охранителите на синдика – един в нюзрума и втори въоръжен с пистолет пред сградата на телевизията.
Кога законът престава да действа – когато в схемата изплува име на евродепутат и кандидат за депутат и в българския парламент.
В часовете когато в тв7 служителите работеха под напрежение от случващото се, бившият журналист Николай Бареков изпрати до някои журналисти SMS-и с различно съдържание и указания: да вдигнат революция срещу некадърното ръководство, или „в понеделник идвам и ще ви измета всичките“.
Какво се случваше в тв7: Николай Бареков тръгна силом да си присвоява телевизията, в която работеше преди да се впусне в политиката.Дейността на синдика – бездействие, блокиране на сметки и скъпа охрана
На 31 юли стана ясно, че така нареченият синдик не е събрал за месец нито едно доказателство при проверката си в медията, но затова пък телевизията ще трябва да плаща на охранителната фирма избрана и доведена от него?!
Още тогава бе огласено и че синдикът не е имал изрично разпореждане от съда за нахлуване в телевизията и сключване на договор за охрана.„Синдик с въоръжена охрана влезе в офисите на тв7 и news7 – съобщи тогава в централната си новинарска емисия bTV. – Акцията е вследствие от претенции на компанията „Ноу фрейм България”, която поиска от Софийски градски съд да обяви телевизиите в несъстоятелност заради просрочени дългове в големи размери“.
Шефът на новините в окупираната телевизия, Анатолий Стайков разказа още тогава за мутрите и заплахите от възникналата кризисна ситуация, породена от действията на синдика и частните охранители.
Според кадрите на тв7, предоставени на bTV, временният синдик бе нахлул в сградата на медиите, придружаван от въоръжени охранители на частна фирма. Неправомерно в сградата, редом с така наречените охранители, бяха проникнали и членовете на Контролния съвет на Барековата партия, България без цензура /ББЦ/, Христо Цирков и Десислава Балабанова. В изявление по-късно Николай Бареков отрече тази информация, но фактите бяха други.
Междувременно Анатолий Стайков заяви, че охранителите са се държали агресивно и в противоречие на обезпечителната заповед на съда. Те не са се съобразили с адвокатите на компанията да напуснат незабавно сградата, пред входа на телевизията дори се стигнало до сблъсък.„Аз съм бил в Афганистан, в Ирак, Сирия, още никой не ми беше казал: „Знам те къде живееш, ще те намеря! Ще ви разстрелям”, което чух, демонстративно един нож бе показан на нашия оператор…”Мълчанието на институциите и професионалната колегия
В началото на юли, когато се случиха гореописаните събития, цялата журналистическа гилдия, с малки изключения си затвори очите и запуши ушите за скандалното мутренско нахлуване!Новините в bTV, ръководени от Венелин Петков измиха лицето на журналистическата гилдия и съобщиха за мутренското нахлуване в нощните часове на 3 срещу 4 юли в сградата на тв7.Съдебната система се оказва особено толерантна и мълчи близо трети месец за безобразието, случващо се в две телевизии с национален обхват. TВ7 е представила всички доказателства, че е платежоспособна. Съдът мълчи. Полицията не е намерила за нужно да окачестви като нарушение на закона нахлуването на частни охранители в сграда на телевизия.Прокуратурата не се самосезира за безобразията в двете медии – отговорът дойде малко по-късно: евродепутатът Бареков бе под закрила от гражданина Пеевски. За това научихме официално когато зам.-председателят на Барековата партия напусна след като научил, че Бареков се отчита на Пеевски!
След като се чу името Пеевски около Бареков, тогава нещата дойдоха на местата си и очакването прокуратурата да провери случващото се в ТВ7 логично се разпадна.
Целта е ясна – ликвидирането на TВ7 и превземането й за жълти стотинки.
В началото на събитията срещу свободното слово на две телевизии, Николай Бареков, заяви че ще получи достъп до ТВ7, за да получи милионите, които според него телевизията му дължи.
Новоизлюпеният политик е наясно, че дълг се доказва, а не се получава чрез нахлуване на въоръжени охранители и партийни членове в сградата на една телевизия, чрез системно блокиране на сметки от „правилно” избран синдик и трупане на дългове от дейността му.
Тв7 има да получава милиони от длъжници – събра ли синдикът тези дългове? Отговорът е – не.На какво напомня ситуацията с двете телевизии – не ви ли напомня на случващото се с КТБ?
В единия случай банката ще бъде докарана до фалит, в другия – Някой ще сложи ръка на двете телевизии. Един и същ ли е този Някой, или принадлежи към един и същ кръг от заинтересовани лица? И банката и двете телевизии са свързани с Цветан Василев, когото днес са погнали прокуратура, кандидатът за депутат от ДПС, Делян Пеевски?
Президент и Протестна мрежа стояха по площадите в знак на протест срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС. Пеевски се отказа, но протестиращите не се разотидоха докато не свалиха правителството.Към днешна дата Пеевски отново е кандидат за депутат. Николай Бареков е кандидат за депутат и избран за депутат в Европарламента.Част от протестиращите влязоха в служебното правителство, назначено от президента, но никой не протестира срещу Пеевски, че се кани да влезе в следващия парламент.Никой не протестира, че Пеевски вкара в затвора с обвинение, че подготвяли убийството му трима невинни граждани! Главният прокурор се извини за грешката да обвинят тримата в убийство?Съдът прекрати делото поради липса на доказателства.Пеевски е жив и здрав, президентът получи 1 милион извънредно към бюджета си, Главният прокурор се прави на сляп и глух за случващото се в две телевизии!Николай Бареков изпълни своята част от „мисията” да оклевети Цветан Василев и да тормози двете телевизии с финансови рестрикции от синдик…В едно от Отворените си писма до медиите, мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев написа:„… Искам да подчертая, че направих грешка да препоръчам господин Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7 преди време.
Наложи се господинът да бъде „награждаван“, за да бъде освободен от поста си. Съмненията относно неговата финансова коректност обаче останаха…
… за това, на кого слугува Бареков, най-добре свидетелстват неговите декларации от последния месец…”
Към днешна дата – вече две телевизии, тв7 и news7 са подложени на натиск и тормоз с блокирани заплати…
Президентът е недосегаем по Конституция. Пеевски има имунитет на кандидат за депутат. Бареков също е недосегаем и предизборно вдига щанги, пече кебапчета и ги раздава на електората!В началото на атаката срещу двете телевизии, СБЖ, главният редактор на Медиапул и журналистката от БНР, Силвия Великова защитиха тв7.Президентът е недосегаем по Конституция. Пеевски има имунитет на кандидат за депутат. Бареков също е недосегаем и предизборно вдига щанги, пече кебапчета и ги раздава на електората!
В началото на атаката срещу двете телевизии, СБЖ, главният редактор на Медиапул и журналистката от БНР, Силвия Великова защитиха тв7.
Днес шефът на СЕМ, Георги Лозанов мрънкаше в ефира на тв7. След близо три месеца тормоз от синдик и охранители, Лозанов обяви, че СЕМ са готови да посредничат за разрешаване на казуса със синдика?!
След близо три месеца!
Другата глупост, която изтърси Лозанов в ефир бе, че съдебната система трябва да се произнесе по казуса със запорираните сметки на TV7 и NEWS7, а Съветът за електронни медии (СЕМ) може да съдейства за протичане на диалога със синдика?!
Кой да бъде първо и кое – второ – Лозанов не поясни! Посредничеството със синдика, или произнасянето на съда?
Та нали точно съд изпрати синдика в тв7 и не реагира на нахлуването на частни охранители?
Що се отнася до произнасяне на съда – в България ако някой иска да убие във времето някого – то праща проблема му в съда!На тв7 и news7 остана оптимизмът за справедливост и живот според европейските ценности…
Считаме, че ситуацията изисква да бъдат предприети решителни действия за защита. Под заплаха са не само служители и журналисти в българска национална медия. Заплашена е свободата на словото и независимостта на медиите. Гръмкото мълчание на институциите застрашава основните принципи на демокрацията и върховенството на закона.
TВ7 е сериозна, професионална медия, която ще продължи да работи като обществена телевизия в името на българските граждани. Вярваме, че справедливостта е ценност в Европейска България и очакваме институциите да защитят истината и обществения интерес – обяви ръководството на двете телевизии.
Ръководството на телевизиите и екипът сезираха за случая Висшия съдебен съвет, представителството на Европейската комисия (ЕК) у нас и омбудсмана на Република България Константин Пенчев…
Пари в тв7 и news7 има – но заплати – не. И причината за това е, че един временен синдик блокира сметките на медиите докато не прави нищо от това, за което го е назначил и пратил съдът.
За изхода от случая с двете телевизии – мачът Пулев – Кличко не е толкова непредвидим, колкото кой е по-силен в казуса – ВСС, ЕК, Омбудсмана от Главния прокурор, Делян Пеевски и Николай Бареков.Бел. „Хроники”. Клише ли е изразът, че „се посяга на свободното слово”? В случая с тв7 и news7 – не, това са единствените две телевизии, в които водещите не прекъсват гостите в студиото, нито пък говорят върху техния говор! В двете телевизии гостите имат свободата да говорят и бъдат изслушвани!Люба МАНОЛОВА
lubamanolova.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *