Тези, които дядо ми навремето наричаше „хайдуци “ и „бандити“, сега са окупирали властта и решават съдбата на хората в Поморие! Една клика, която вместо да помага на съгражданите си, ги мачка и унижава!

Тези, които дядо ми навремето наричаше „хайдуци “ и „бандити“, сега са окупирали властта и решават съдбата на хората в Поморие! Една клика, която вместо да помага на съгражданите си, ги мачка и унижава!

От моя дядо, на когото нося трите имена, Васил Милтиядов Костадинов, участник в гръцко – турската война и ранен в нея и един от основателите на този град Анхиало ( Поморие ) съм научил, че не е редно да ни унижават и да ни управляват хора, случайно попаднали и нямащи нищо общо с него, хора натрапени и изпратени да променят истинската същност на нашата общност, на нашите традиции, на нашите корени и нашата чувственост и самосъзнание, на нашите обичаи и настроения, на истинската история на този град!
Аз обаче бях малък и не разбирах и не обръщах внимание на този възрастен човек, който за мен беше стар и „изкуфял“ човек !
Трябваше да минат четири десетилетия за да проумея, какво е имал предвид моя дядо!Сега разбирам пагубното влияние на кликата от самозабравили се хора свързани не с това да ни помагат и да пазят доброто име на Поморие, а с това да мачкат и унижават неговите граждани, да ги правят нищожни същества, от които нищо не зависи, да ги гонят (стига да могат да си го позволят) от този град, да съсипват крехкия им бизнес, ако изобщо може да съществува такъв или в краен случай те да са част от него в името на оцеляването му.Тези хора, които моя дядо наричаше „хайдуци “ и „бандити“ сега са окупирали властта и решават съдбата на хората в този град. Не ме е страх от тях и Вас не бива да Ви е страх! Не може дълго да продължава това! Ние и нашият град сме създадени от свободомислещи хора! Не може да умрем като роби! Не може хората в този град да забравят от къде са техните корени и откъде са тръгнали! Не може тиранията да се настани в Поморие вместо Демокрацията! Не искам да повярвам, че тези потомци на свободни и независими хора ще приемат да бъдат унижавани и управлявани от елементарни и тиранични същества, с неясен произход и защитаващи чужди интереси! В името на нашите предци, на нашите деди, на нашите ценности и традиции Ви призовавам: Нека да не се обръщат в гробовете! Нека да не ни гледат отгоре с укор и неприязън! Нека да не ги забравяме и да следваме техните повели! Да бъдем такива, каквито бяхме и каквито сме останали в душите си! Нека да не позволяваме да ни принизяват, да ни карат да изпитваме ужас и страх, да не се страхуваме от гонения и заплахи, да се обединим около ценностите, които сме запазили в себе си – да не се поддаваме на инсинуации и заблуждения, на настроения и страсти! Нека да останем хора в тази ужасна обстановка! Нека се съхраним като личности!
И тогава няма кой да ни елиминира, няма кой да ни купи, няма да има партия и фондация, на която да ни продадат! Нека да опитат!
Горе главите хора от Поморие и не се страхувайте! Няма нищо вечно и всичко, което е започнало рано или късно свършва!
Бог да пази града и хората в него!
Д-р Васил Костадинов, управител на лаборатория „Лина“ в Поморие, която кметът на общината иска да изгони от болницата и сложи на нейно място „точната“ софийска фирма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *