Телемост свърза млади таланти от градовете Бургас и Николаев

Телемост свърза млади таланти от градовете Бургас и Николаев

За четвърти път телемост даде възможност за пряко общуване между СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Бургас и 7-мо средно общообразователно училище в гр. Николаев, Украйна. Видеовръзката бе с мото „Диалог на талантите”. Двете училища разказаха за постиженията си в изкуството, спорта и науката и се поздравиха взаимно с концерти, изпълнени от даровити български и украински деца, на фона на изложби от техни картини и рисунки.
За успехите на училището в гр. Николаев разказа директорът му Галина Ивановна, която представи учениците, с които се гордее. Те от своя страна показаха какво могат – различни танци, изпълнения на музикални инструменти, рецитации, спортни демонстрации.
Бургаските деца поднесоха интересна и разнообразна програма, част от която посветиха на „бащата на Украйна” Тарас Шевченко, рецитирайки негови произведения. Освен фолклорна група „От извора” и вокална група „Хоризонти”, училище „Св. св. Кирил и Методий” представи на украинските си приятели младата писателка Марияна Французова, която прочете откъс от първия си роман. Тя и Надя Абрамова бяха водещите на програмата. Подаръка на петокласничките Илиана и Зорница бе весели стихове и гатанки, а забавен акцент в телемоста постави с фокусите си Стефан Стефанов.
Четвъртата виртуална среща ще се запомни и с емоционално съвпадение – Аргьом, който учи в бургаското училище, предаде специални поздрави от своята майка Александра, която се оказа възпитаник на 7-мо училище в Николаев.
Контактът между двете училища ще продължи с визита на николаевци в Бургас през септември. Тя бе потвърдена от Димитър Караненов, почетен консул на Украйна в Бургас, който даде начало диалога на талантите. Той благодари за положените усилия младите хора да могат да общуват в реално време и виртуалните срещи да се превърнат в устойчива традиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *