Те ще унищожат КТБ!

Те ще унищожат КТБ!

Това е една история, която се пише в момента. В нея Главният прокурор се прави на политик, управителят на Централна банка си измива ръцете с политици, президентът каза преди три месеца какво предстои да се случи, а един кандидат за депутат употребява прокуратура, съд, Управителен съвет на БНБ и добре платени медии за лични цели.
Омбудсманът на Републиката напразно даде интервюта в няколко телевизии, няколко от тях даже не бяха свалени и публикувани в една от най-големите информационни агенции, „Фокус”.
Експерти, синдикати, работодатели, учени, обявиха, че умишлено и незаконно се унищожава банка КТБ.
Законът в този случай няма никакво значение, той се нарушава открито и без око да мигне на сценаристите в заверата.
В пек и дъжд вложители стоят пред Централната банка в протест на случващото се и с някаква надежда да получат все пак парите си.
От Брюксел дадоха ясен знак, че случващото се с КТБ противоречи на европейското законодателство и че ще има санкции.
Политици от назначеното от президента правителство още в първия си работен ден запретнаха ръкави да изпълнят волята на президента и съсипят банката, като дадоха ясно да се разбере, че това ще е тяхното поведение до края на мандата им.
От днес сайтът „Хроники” започва поредица за етапите, действията, на които е подложена КТБ, за да бъде докарана до фалит. Ще се чуят всички лъжи, манипулации, всички истини, непубликувани факти.
Какво стои в дъното на тази история – за едни причината банката да бъде доведена насилствено до фалит е опитът да се прикрият големи кредити на едно известно лице, които никога няма да бъдат върнати.
За други запознати в подробности с проблема „КТБ” – случващото се е опит с политически протекции да бъде източена една банка, по-късно и дъщерната й, за да се вземат милиони, които да отидат в полза на различни партии и лица.
Съществува и версията, че най-показателният факт за злонамереното начинание да се извърши банкова кражба е фактът, че на 29 юни, при президента Росен Плевнелиев е била предложена банкова ваканция от различни високопоставени политици и други участници. Една банкова ваканция предполага да се затворят повече банки за неопределен срок от време и още по-неясни цели, като резултатът от подобно деяние би бил източване на милиони.
Това се разказва тихо и плахо от социалисти, присъствали на тази среща при Росен Плевнелиев, но ясно и категорично никой досега не е разказал за какво иде реч!
Пак социалисти плахо искат да бъде разсекретен Стенографския протокол от тази среща, но никой няма да го направи, тъй като много лица от висшите партийни ешелони са кюпа, воглаве с президента.
Няма причина този Протокол да не бъде публикуван, тъй като в него не се съдържа никаква конфиденциална информация. Искането за банкова ваканция няма как да бъде прието за секретно, тъй като то е престъпление по смисъла на Закона и то когато такава ваканция не се налага поради някакви извънредни обстоятелства.„Ако публикуват Стенограмата – няма да има за кого да гласуваме – всички са в кюпа” – пошегува се един мой приятел, който живее и работи в чужбина, но подробно запознат с тази среща и случилото се на нея от участници!
Та, ако някой тръгне да пита какво се случва и къде е заровено кучето, то моето обяснение е, от предложението за банкова ваканция, мярка, която щеше да разтърси силно финансово страната ни!
Така че разплитането на случая „КТБ” ще започнем именно от предложението за банкова ваканция и всяческите опити да бъде скрит Стенографския протокол от срещата при Плевнелиев.Люба МАНОЛОВАlubamanolova.infoКолаж: Иво Ангелов, Свободен Човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *