Тихите симптоми на инфаркта

Тихите симптоми на инфаркта - 1

Тихите симптоми на инфаркта

Симптомите за предстоящ инфаркт могат да бъдат не само болка в гърдите, но и в крайниците. Болката в краката може да бъде причинена от редица фактори като работа в изправено положение, промени, свързани с възрастта, или натоварване по време на тренировка. Може също да е симптом на сърдечно-съдово заболяване, предупреждава zdrave.to.

Краката са далеч от сърцето, но усещанията в краката могат да говорят много. Така че, ако краката ви болят при ходене, това може да се дължи на лошо кръвообращение и плака в съдовете.

Всъщност периферното артериално заболяване (ПАБ) води до болка и куцота.

В ранните стадии на ПАБ, човек забелязва болка в краката само по време на дейност – ходене, изкачване на стълби и т.н. Тя вероятно изчезва, след като си починете. Тъй като кръвоносните съдове продължават да се запушват, болката може да се появи и по време на покой.

Други симптоми са намаленото окосмяване по краката, обезцветяване на кожата на краката или рани, които зарастват бавно или изобщо не заздравяват.

Ако артериите в краката са блокирани от плака, има голям шанс артериите в други части на тялото също са.

Ранните стадии на ПАБ често могат да бъдат лекувани с лекарства и промени в начина на живот. Например, спирането на тютюнопушенето често е първата стъпка в забавянето на прогресията на ПАБ. Освен това лекарите съветват пациентите да ходят и се предписват лекарства, а при по-тежки случаи се предлага хирургична интервенция.

Ако не се лекува, PAD може да доведе до инфекция и да увеличи риска от сърдечен удар.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *