Това, което Цацата не успя да направи с „килърското дело“ и евентуален арест на Ц.В., го постигна с „аберацио иктус“ – с делото срещу подуправителя на БНБ. Това дело ще бъде прекратено, след като овладеят КТБ, но това е друг филм

Това, което Цацата не успя да направи с „килърското дело“ и евентуален арест на Ц.В., го постигна с „аберацио иктус“ – с делото срещу подуправителя на БНБ. Това дело ще бъде прекратено, след като овладеят КТБ, но това е друг филм

Говори се, че подуправителят на БНБ Цветан Гунев е отказал да изпълни поръчка за съсипването на Корпоративна търговска банка, която му е била поставена още на 13 юни, изнесено в „Банкеръ“. Потвърдено било и от високопоставени лица от банковите среди, които са запознати с детайлите по случая. От надзорното управление в БНБ е било поискано да изфабрикува мотиви, на базата на които да бъдат наложени тежки санкции към КТБ.
Да продължим темата: След като е отказал, му повдигнаха обвинение. По нареждане или със санкцията на Главния цацаратор. Още предния ден изтече анонимен сигнал, че се готви такова обвинение. Явно изтече от Цацаратурата, въпреки че се твърдеше, че е от банков чиновник.
Значи Главният цацаратор е участвал в поставянето на поръчката и е поел ангажимента да „удари“ Гунев, ако откаже да се съобрази със „задачката“. Не може да му се отрече, че си държи на думата – „удари“ го! Въобще, всичко водеше към създаване на паника, за да хукнат частните вложители да теглят депозити.
Като преди това, по информация на Стоян Александров пред медиите, държавата е дръпнала своите пари един ден преди да влязат цацараторите и фирмите, конторлирани от Другата страна в битката, също са си дръпнали парите.
При това масово изтегляне и невръщане на кредити от Другите, нормално банката влиза във фаза на временна невъзможност да изплаща депозити, забележете – на граждани, защото те са гарантирани, а фирмите на Другия – не са.
Сега следва оздравяване на банката с пари на един от миноритарните акционери, който става мажоритарен, изкупува акциите на досегашния едър акционер, изхвърлят го от банката, фирмите на Другия се връщат с парите си, банката се стабилизира.
Това, което Цацата не успя да направи с „килърското дело“ и евентуален арест на Ц.В., го постигна с „аберацио иктус“ – с делото срещу подуправителя на БНБ. Това дело ще бъде прекратено, след като овладеят КТБ, но това е друг филм.
Та затова казвам, че Главният си държи на думата! И на други неща!Иван Петров – адвокат, апелативен прокурор на София /1998 – 2005/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *