Това са най-бързо продаваните нови автомобили за 2023 г.. зад Океана

Това са най-бързо продаваните нови автомобили за 2023 г.. зад Океана - 1

Това са най-бързо продаваните нови автомобили за 2023 г.. зад Океана

Чудили ли сте се някога, когато пазарувате нова кола, защо някои модели никога не са на склад? Или защо се продават без големи дилърски отстъпки? Не е нужно много въображение, за да видите силата на предлагането и (голямото) търсене – популярните модели просто не се задържат дълго на склад. Най-новото проучване на iSeeCars установи кои нови превозни средства се продават значително по-бързо от останалите, което обяснява и проблемите с които се сблъсквате при намирането на новата кола, която искате.

Проучването установи, че средната нова кола сега се продава с 25.7 процента по-бавно, отколкото преди година, а всички електрически превозни средства (включително употребяваните) отнемат около два пъти повече време, за да се продадат, отколкото през миналата година. Изпълнителният анализатор на iSeeCars, Карл Брауер, казва, че купувачите са уморени от високите цени и ограничените наличности, отбелязвайки: „Първоначално употребяваните автомобили бяха стимулирани от липсата на наличност на нови автомобили.

Сега има много нови коли при дилърите, но потребителите не бързат да ги купуват. Средното време за продажба на нови автомобили е намаляло с повече от 25 процента, а употребяваните автомобили се продават с 6.1 процента по-бързо. Това показва, че купувачите продължават да търсят употребявани автомобили, въпреки широката гама от опции за нови автомобили. Ето и списък на новите автомобили, които се продават най-бързо през последната година,като ще направим уточнението, че изследването е за САЩ:

iSeeCars показва и 10-те най-бързо продавани модела на електрически коли:

Но дори най-бързо продаваните електрически модели се продават много по-бавно от най-„горещите“ модели с ДВГ и Брауер приписва разликата на нарастващия брой модели в продажба. „Има много повече нови електромобили, от които да избирате днес, отколкото преди година, но това бързо повиши конкуренцията между електрическите превозни средства, правейки по-трудно за всеки модел да намери купувач.“

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *