Това са най-добрите коли за високи шофьори

Това са най-добрите коли за високи шофьори - 1

Това са най-добрите коли за високи шофьори

Американското издание Consumer Reports проучи предпочитанията на шофьорите с ръст над средния и публикува списък с автомобили, които са удобни за управление. По време на тестовете в които са участвали шофьори с различен ръст, те е трябвало да оценят колите по няколко основни параметъра свързани с мястото за главата, колената и разстоянието до волана. По този начин експертите са достигнали до заключението, че SUV моделите са по-подходящи за високи хора.

В този ред на мисли, спортни автомобили в класацията няма, като най-спортният според изданието е Porsche Cayenne. Списъкът се допълва още от Audi Q3, Volkswagen Atlas Cross Sport и Honda Pilot. В него са включени и седаните – Audi A8 и A6, както и миниванът Honda Odyssey. BMW Серия 2 Gran Coupe, Subaru Legacy и Forester, Kia Soul също са подходящи за високи хора.

Това не е първата подобна класация, която Consumer Reports публикува. Подобен списък на автомобили за хора с висок ръст беше съставен преди две години. Тогава за шофьори с висок ръст изданието препоръчваше BMW 7-Series, Porsche Cayenne, BMW X5 и X7, Audi Q7, Honda Pilot, Genesis G90, Volvo XC90, Audi A8 и Range Rover.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *