Тодор Караиванов – Пая е ПОЩАЛЬОН. С функция да събира по 1500 евро на 8 автобуса от нощната смяна и да ги носи в адвокатската кантора на член на ГЕРБ. Войната между Писанчев и Танов за митницата в Свиленград е жестока

Тодор Караиванов – Пая е ПОЩАЛЬОН. С функция да събира по 1500 евро на 8 автобуса от нощната смяна и да ги носи в адвокатската кантора на член на ГЕРБ. Войната между Писанчев и Танов за митницата в Свиленград е жестока

Владимир Писанчев се бори да остане начело на ДАНС с всички сили, това се коментира от митничарите в Свиленград, Харманли и Хасково от няколко дни. Ваньо Танов е тотално объркан, започва всеки работен ден с бутилка маркова водка „Руски стандарт“, обграден от прислужниците си в агенция Митници. През това време кадрите на ДАНС подготвят поредната си ударна доза от методи за хващане на балъците от платното на митницата.
Хванатият с 12 000 евро в кабинета Тодор Караиванов – Пая е виден ПОЩАЛЬОН. Неговата функция е една да събира по 1500 евро на 8 автобуса от нощната смяна, а след това да ги носи в адвокатската кантора на член на ГЕРБ. Парите там се разделят на три равни части.
Спадът на оборота и следенето на ДАНС дават крайния резултат – най-голямата риба от язовира на Ваньо Танов попада на въдицата на спецченгетата. По същото време карамболите по митницата в този пропадащ от хазарта и наркотиците град продължават с пълна сила. Бившият началник Валери Стайков, виден кадър на ДПС и службите, подготвя нови порции с компромати за своите колеги, така че той отново да бъде върнат на най-голямата митница, за да събира за местната областна организация на ДПС.
Свидетелите Стилян Христозов и Хакиф Хабил твърдят, че Караиванов им искал съответно по 50 евро и 200 лв. на тир. Става дума за камиони на фирма, спонсорираща формацията на Мехмед Атаман на всички избори.
За обикновените читатели на АФЕРА трябва да стане ясно едно. То е, че има две групировки, които се борят за надмощие на митницата.
Едната е около Делян Добрев, който иска да стане кмет на Хасково и се нуждае от черни пари за кампанията си, а другата е на Местан и Атаман, с куклата Стайков. Всичко друго е евтин театър с участието на Нова телевизия, която ден преди акцията на ДАНС странно е направила резервация в елитен хотел в Свиленград.
Да, но сега се карат двама, а ще спечели вероятно лобито на ген. Атанас Атанасов и Методи Андреев, който се гласи за нов началник на ДАНС. ДСБ и СДС също имат амбицията да овладеят митницата в Свиленград, защото тя генерира най-тлъсти пачки. Идват местни избори, а от там най-лесно се попълват партийните каси. Само Георги Шишков, бивш депутат от ОДС и настоящ лидер на СДС-Хасково има репутация на можещ и знаещ по отношение на митниците, ако той стане поне съветник на Танов в тази сфера, може да се очакват резултати, в противен случай ще гледаме евтината сапунка „Я Делян, я Мустан…“
Само за 3 месеца Тодор Караиванове бил събрал около 132 000 лева за изборите на ГЕРБ в Хасково през септември, твърдят местните хора от Свиленград. Цялата сума е трябвало да бъде 4,5 милиона, защото амбицията на Бойко Борисов е да има кмет в Хасково, където властва вече четвърти мандат Георги Иванов, бивш кадър на СДС и настоящ спонсор на ДСБ, твърдят от областния град.Георги Божилов
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *