ТОЗИ БОРИСОВ ЛИ ХВАЛИТЕ ВИЕ, ГОСПОДА?

ТОЗИ БОРИСОВ ЛИ ХВАЛИТЕ ВИЕ, ГОСПОДА?

Вчера, /15.12./, зам. председателят на ЕК – г-н Тимерманс казал следното:“Аз похвалих министър-председателя Борисов за неговите усилия в реформирането на българската правосъдна система и за силния му ангажимент в засилването на борбата с корупцията в България. Насърчих го да продължи тази борба и да покаже резултати като повече дела на специализираната прокуратура“.Открито писмо
от български десен избирател
До г-н Тимерманс
До ЕК
До ЕНП
Уважаеми господа,
Похваленият от г-н Тимерманс български премиер и председател на най-голямата партия у нас загуби президентските избори в България не за друго, а именно защото съдебната реформа бе осакатена, прокуратурата в България недокосната, макар да има нужда от изключителни реформи и във всички изследвания на социологически и други агенции, корупцията в страната продължава да расте, според населението ѝ.
Борисов, който препрати смс на председателят на ВКС, с който иска да му покаже, че член на ВСС му докладва и то неверни неща, като с това целеше да предупреди и уплаши председателят на най-висшия съд у нас.
Борисов, който неглижира казуса Яневагейт и в съдружие с прокуратурата не позволиха досега да се проведе разследване на записи на две съдийки от СГС и един адвокат, по които имаше маркери на СРС.
Борисов, който каза на бившия министър на правосъдието Иванов, че нищо, което не е одобрено от гл.прокурор няма да мине като конституционна и съдебна реформа.
Борисов, чието правителство покри разграбването на КТБ с поръчано докладче на фирма „Аликс партнърс“, което данъкоплатците платиха, но се оказа търговска тайна какво пише в него и последствия след приемането му не последваха.
Борисов, който даде на закъсали български общини 300 милиона за покриване на загуби от неизплатени суми по европроекти, които са истинска корупционна клоака, която никой не разследва. Масово български общини са с огромни дългове, заради нарушения по европроекти.
Борисов, който продължава да си затваря очите, че свързвани с т.нар. от немските медии „айсберг на корупция“ Делян Пеевски фирми продължават да печелят обществени поръчки, а негови подизпълнители не са си получили парите за свършената работа.Същият този Пеевски, прокуратурата отказва да разследва, защото му била правена проверка през 2013 г., а оттогава той увеличи капитала във една от фирмите си със сума, която не е декларирал, че притежава и не е известен произхода на тези средства, купи и продаде множество акции от ключови за страната предприятия, и когото обвинения за фалита на КТБ банкер Цветан Василев сочи за лице, изнудвало го за прехвърляне на активи.
Борисов, чието мнозинство в НС 2 години не прие дори бутафорния антикорупционен закон.
Този ли Борисов хвалите вие, г-да?
Реформата в съдебната система, за която хвалите премиера ни предизвиква всекидневни скандали в най-висшия орган на съдебната система ВСС.
Уважаеми господа, българите вярват на ЕС, смятат, че мястото на България е там и че европейските институции са гарант за спазване на демокрацията и правовия ред.
След като ЕК в лицето на нейният зам. председател неглижира проблемите със съдебната система в България, хвали премиер, който българите смятат за символ на корупция и не предприема мерки, за да бъдат принудени българските институции и политически партии да следват европейските ценности, то това означава, че вие хвърляте българите в ръцете на евроскептиците, наливате масло в машината за антиевропейска пропаганда и оставяте един европейски народ в лапите на политически субекти, които нямат никакво намерение да пресекат корупционните практики, които са в симбиоза с прокуратурата за прикриване, неглижиране и абсолютно бездействие по отношение на корупцията, завладяла всички области на живота на българите.
ЕНП да помисли колко български гласа загуби с изявленията на г-н Тимерманс.
Стела Николова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *