ТОЙ ГО НАЗНАЧИ, АМА И ОН ГО ДЪРЖИ ЗА ТОПКИТЕ НА ШЛИФЕРА! ОНОЖДАНЕ… ПОНЕ ТОВА СА НАУЧИЛИ ОТ АГАТА!

ТОЙ ГО НАЗНАЧИ, АМА И ОН ГО ДЪРЖИ ЗА ТОПКИТЕ НА ШЛИФЕРА! ОНОЖДАНЕ… ПОНЕ ТОВА СА НАУЧИЛИ ОТ АГАТА!

ПЪРВО:
Двама юристи влязоха като временни синдици в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това са бившият изпълнителен директор на свързаната с „Химимпорт“ Централна кооперативна банка (ЦКБ) Лазар Илиев и 57-годишният Росен Ангелчев, чиято кариера е минала през фалиралите в края на 90-те години Частна земеделска и инвестиционна банка и Минералбанк.
След като съдът обяви неплатежоспособността на Корпоративна търговска банка, Фондът за гарантиране на влоговете преназначи досегашните двама временни синдици за постоянни.
Управителният му съвет назначи Лазар Илиев и Росен Ангелчев за синдици след като двамата са изразили писменото си съгласие да изпълняват длъжността.ВТОРО:
Единият синдик на КТБ ще бъде сменен. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов. Той отказа да обяви кой от синдиците и по каква причина ще бъде сменен от Фонда за гарантиране на влоговете.
Защо, господин премиер? Отчита повече на другите ли?
А знаете ли, че нямате правомощия да се месите в работата на ФГВ, поне докато не приватизирате и него в полза на БОСТАН?ТРЕТО:
Дело срещу квесторите на БНБ в Корпоративна търговска банка (КТБ) Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Двамата ще бъдат разследвани за особено тежък случай на безстопанственост в особено големи размери, за което Наказателният кодекс предвижда затвор от една до десет години.ЧЕТВЪРТО:
След като Премиерът-слънце, Будата от Банкя, Тиквоний Банкянски е взел всичко в свои рЪце и назначеният от него Спасител Цацароний Пълдински не реагира на вината му за тези назначения, питам – как назначеният ще разследва назначилия го?
ПЕТО: ‪#‎КОЙ‬ отдавна са ‪#‎ТЕ‬. А другите сте ‪#‎ЕЛЕКТОРАТ‬
Знаете ли, че по Конституция и Закон за съдебната власт има механизъм да се разкара главния прокурор(в случая Сотир Цацаров, иначе по принцип)?
Зависи от Висшия съдебен съвет!
Затова, лишеният от адвокатски права министър на правосъдието Христо Иванов, който преди да стане министър казваше, че БМБ е мутра, а след като стана министър каза, че БМБ е умен, иска да смени ВСС.
Та да стане Р.К. главен! Туй, преди да прелети океана, ‘щото сега му се премиертства! Будала, Главният може да арестува премиера, но премиерът не може да мръдне главния! Иначе двамата може да се срещат и хортуват всяка сряда как се печели от терпентин!
Ама и Цацата си извоюва новите правила да важат след него, поне така каЖа БМБ днес!
Той го назначи, ама и он го държи за топките на шлифера!
Абе, онождане по мъжки, поне това са прихванали от агата!Иван Петров – адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/
Колаж: Матей Димов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *