Томислав Дончев бил „Наследникът“. Празнословие, лъжи и някаква измислена държавна стабилност, ама със заеми

Томислав Дончев бил „Наследникът“. Празнословие, лъжи и някаква измислена държавна стабилност, ама със заеми

Управляващият европейските фондове в България, Томислав Дончев, бе гост в драмтургичното предаване на Любица Кулезич по „Нова телевизия“.
Още от вратата, както се казва, водещата го хвана за краката на Премиера. Ама премиера това, ама премиера онова… и стана ясно, че Любица и Борисов вече не си пишат смс-и. Голямата телефонна „любов“ между двамата вероятно се е изпарила. Или се появява само тогава, когато един от тях е бил напердашен.
Любица запита заместник-министъра в кабинета на ГЕРБ, с ДПС министър по заемите, какво си били говорили като кръжал Бойко над София със самолета и знаел ли, че вече го наричали „Наследникът“, защото премиерът се обадил само и единствено на него. Това вероятно е от особено значение за Любица, ама на драгия зрител му е през онази работа – какво си били говорили!
Томислав Дончев парира интелигентно жълтакавите въпроси на Любица, като уточни, че това е лично и Борисов не е разговарял само с него във въпросната нощ от самолета, не знае как го наричат и би било добре водещата да попита за това Борисов. Любица не остана особено доволна от отговорите, защото Борисов се бил „барикадирал“ със зам.-премиери, особено тези от женски пол, на които им позволил да говорят вместо него.В крайна сметка водещата и гостът си дойдоха на думата по предварителен план – 16 милиарда заем!
И двамата сякаш заговорили в един глас /поне такова усещане се създаде у зрителите/, започнаха да ни убеждават колко било хубаво да изтегли България 16 милиарда, за да можел Борисов да управлява спокойно. И Любица побърза да зарицитира Борисов, който умолявал да се изтеглят тези пусти, гадни, миризливи 16 милиарда без скандали, без протести, по възможност без изобщо да се говори за тях, за да можем след 1 година да живеем в стабилност. Мозъкът на „алъш-вериша“ с европейските фондове, усмихнат и мигащ на парцали, веднага се съгласи и папагалски повтори думите на Любица, които ги бил изрекъл преди това Борисов. Ама какъв театър разиграват тези хора само!
Толкова слаба актьорска игра, а иначе новият филм за Апостола много им пречи. Обаче премиерът – НЕ!
И да се върнем към заема. Томислав Дончев с най-голямата си наглост изрече, че държавата трябвало да свие своите разходи! Разбирате ли сега – теглим, за да се свиваме?! 16 заробващи милиарда не се изтеглят, за да е спокойно на българските граждани, а за да се намалят държавните разходи и осигури комфорт на БОСТАН-а и малките коалиционни „тиквета“.
Г-н Дончев, който е по сметките, особено с европейско финансиране, още откакто беше кмет на Габраво, не е ли наясно, че БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СИ ОГРАНИЧАВАТ РАЗХОДИТЕ, А ДА СИ УВЕЛИЧАТ ДОХОДИТЕ.
Разговорът на Любица с Томислав Дончев беше с нищо полезен, изглеждаше преднамерен и нагласен. Едно поне се изясни – водещата иска в студиото Бойко, ама той – не, та не. А така очакваната оставка, която Б.Б. се закани да „хвърли“, ще отиде при 16-милиардния заем. Нито нея ще видим, нито него.
И тъй завърши таз’ неделна кулезичово-дончева поема –
с лъжи и лицемерие напоена. ZADKULISITE.COM
Колаж: Кирил Стаменов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *