ТОП НОВИНА!: ДСБ СЕ РАЗПАДА, МОСКОВ И МИТОВ СТАНАХА ГЕРБЕРИ

ТОП НОВИНА!: ДСБ СЕ РАЗПАДА, МОСКОВ И МИТОВ СТАНАХА ГЕРБЕРИ

Демократи за силна България на Иван Костов, когото Бойко Борисов обичаше да нарича Мавъра, на Рамадан Кунев (Радан Кънев) и на Атанас Атанасов – генерал Гном се разпада. Шокиращата новина ще стане известна още преди местните избори на 25 октомври. Това научи брилянтен източник на АФЕРА от жълтите павета в София и чест посетител на офисите на ъгъла на бул. “Витоша” и ул. “Кърниградска”.
Всъщност разпадането на ДСБ е в ход. Две ключови фигури – символи на партията – постепенно преминават в редиците на ГЕРБ – заместник-председателят на партията Петър Москов и бившето костовистче Даниел Митов. Ревностни фенове на Костов от старите софийски улици щели да търсят сметка и лично от Радан Кънев.
Неуспелият адвокат и настоящ лаладжия в Народното събрание Радан Кънев не се е появил на нито едно събитие на ключовия за Костовата партия кандидат за кмет – този на София, а именно Вили Лилков, който на всичко отгоре е и депутат от Разпадащия блок, както вече в НС наричат РБ. Циркът бил пълен, защото само Найден Зеленогорски, няколко служители от партията на Кунева и самотния Лилков регистрираха кандидатурата му в понеделник. От няколко дни Лилков се опитва да организира кампания в своя подкрепа, но на събитията му присъстват 10-15 души, голяма част от които лични приятели или колеги от Народното събрание. Радан Кънев обаче не се е появил на нито една от срещите, зает със задкулисни схеми и “кеширане”.
Странно, но на вечеринките на Вили Лилков не се появява и д-р Петър Москов, който освен с трупането “на опит” като здравен министър, не пропуска възможност да се мазни на Борисов. Москов изобщо не го интересува как ще се представи ДСБ на изборите в последната крепост на клетата Костовистка партия, нещо повече, той често може да бъде забелязан в компанията и на Йорданка Фандъкова. Такава бе ситуацията и в понеделник, когато Москов не пропусна да се снима в компанията на Борисов и Фандъкова. Тримата присъстваха на ключовото за предизборната кампания на Фандъкова откриване на новия завод за боклука на столицата.
В сряда и друг символ на ДСБ – външният министър Даниел Митов цъфна в компанията на Борисов и Фандъкова. Някогашният костовист, преминал и през партията на Кунева, бе единственият от министрите, които съпровождаха Борисов при разглеждането на откриващия се на Деня на София – Музей на столицата. Даниел Митов не крие амбициите си за дълга политическа кариера. Вероятно и заради това той присъства на ГЕРБ-ското сборище миналата неделя в зала “Армеец”, когато Борисов допусна чутовен гаф с прелитането на руския самолет. Митов обаче изобщо не се интересува от бившата му партия, още по-малко от това да ходи да се снима с конкурента на Фандъкова – Вили Лилков.
Всъщност изолацията на Вили Лилков е само началото на края на кратката политическа кариера на Рамадан Кунев, който очевидно скоро ще остане единствено с Гнома, но не в опозиция, защото там дори и трохи няма.
АФЕРА първа и единствена прогнозира тоталната издънка, която Радан ще претърпи и във Варна. Каквото е казала АФЕРА, то се случва!Иглика Михайлова
На снимките:
Саморегистрация на Вили Лилков, 14 септември
“Митинг” в подкрепа на Вили Лилков, 14 септември
Петър Москов с Борисов и Йорданка Фандъкова, 14 септември
Даниел Митов с Борисов и Йорданка Фандъкова, 16 септемвриИзточник: Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *