Трайчо Трайков за Паметника на Съветската армия: Докато го има там, ще има разделение

Смениха шефа на тотото и двама от членовете на борда

Трайчо Трайков за Паметника на Съветската армия: Докато го има там, ще има разделение

Ново нападение над Паметника на Съветската армия в петък сутринта. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на футболни фенове, които нападат палатковия лагер пред паметника, палят димки и чупят плоча от монумента.

За случая кметът на район „Средец” Трайчо Трайков коментира в студиото на „Здравей, България”: „Докато го има там този монумент, ще има разделение. Това е като болен зъб, който докато не го извадите, ще продължава да трови организма.“

Ново нападение над Паметника на Съветската армия: Четирима са задържани

Относно преместването на Паметника Трайков отбеляза, че упреци има от двете гледни точки – „За” и „Против” преместването на монумента.
„Той си има собственик и това е държавата, в лицето на областния управител. Това, което се случва в момента е, че след като изпратих предписание да бъде заграден със строителна ограда, поради лошото му състояние и за първи път откакто съм кмет, виждам областен управител да предприеме нещо реално”, добави кметът.

По отношение на кандидатурата му за районен кмет на местните избори през 29 октомври Трайков коментира: „Районният кмет никога не може да пледира невинност по почти никой въпрос, защото участва някъде във веригата с нещо. Ако много се постараеш да направиш нещо, то става. Аз мога да дам примери, в които съм успял”, посочи той и добави, че има визия как цялата система може да бъде преподредена така, че процесите да се случват много по-лесно.
„Само на оперативно ниво може да се постигне страшно много ефективност”, заяви Трайчо Трайков.

Повече гледайте във видеото. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *