Треньорът на децата, ударени от мълния, през сълзи: Нямаше индикации, че може да се случи подобна трагедия

ПРЕД NOVA: Говори жената, оказала първа помощ на покосените от мълния деца в Русе

Треньорът на децата, ударени от мълния, през сълзи: Нямаше индикации, че може да се случи подобна трагедия

Първи коментар на треньора на футболен клуб „Дунав” – Динко Дерменджиев, след като мълния удари две деца в Русе. При инцидента едното загина, а другото е в медикаментозна кома. По думите на Дерменджиев не е имало индикации, че е възможно да се случи подобна трагедия.

„На базата тренираха 4 възрастови групи. Ако сме смятали, че има предпоставки за буря, нямаше да оставим децата на терена. Треньорите сме инструктирани, когато ни окачват опасни природни явления и отлагаме тренировки. Преди седмица започна да вали слабо дъжд и веднага прибрахме трениращите”, заяви той.

Второто дете, ударено от мълния в Русе, е в медикаментозна кома

„В шок сме. Нелеп инцидент с фатален край за едно от децата. Дай Боже другото да се оправи. Оказах първа помощ заедно с един колега. Направихме всичко възможно. Родители се притекоха също на помощ”, допълни през сълзи треньорът.  

Мълния удари две деца в Русе, едното почина

„Целият град е в траур, на всички ни е тежко. Имаме уверение от концесионера, че има гръмоотводи. Ние не сме компетентни и органите трябва да проверят тази информация. Снощи до 00.00 ч. сме били с криминалисти”, обясни председателя на футболния клуб Деян Димов.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *