Треньорът на децата, ударени от мълния: Много им е рано Господ да ги взима

Треньорът на децата, ударени от мълния: Много им е рано Господ да ги взима

„Тренират си децата и падна един гръм, аз бях на съседното игрище. Отидохме веднага, колко съм давал изкуствено дишане. Линейките дойдоха, дишаха децата. Чакаме, много им е рано Господ да ги взима. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо“, каза Мариян Тодоров, ст. треньор на „Дунав 2“, който е бил на стадиона с децата, които бяха ударени от мълния тази вечер в Русе. 

По думите му едното дете се оправило, а другото също започнало да диша, но то поело мълнията и панталонките му отзад били изгорели. 

Веднага след инцидента е подаден сигнал към тел. 112 от треньорите, както и от съсед от жилищен блок, който е видял отгоре какво е станало.

Децата са откарани в две болници. Впоследствие стана ясно, че едно от тях е починало. Лекарите се борят за живота на другото момче, което е прието в реанимацията на УМБАЛ „Медика-Русе“. 

Останалите деца, които са били на тренировката, са силно стресирани. На място са били извикани родителите им, за да ги приберат у дома.

„С прискърбие ви съобщаваме, че при нелеп инцидент две деца са пострадали при удар от внезапно паднала мълния по време на тренировка на стадион „Дунав“ днес в Русе. Едното от тях впоследствие е починало. Загубата и мъката е огромна и непрежалима за цялото наше футболно семейство“, написа футболен клуб „Дунав“ на своята страницата във Фейсбук.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *