Тридневен траур след ракетната атака в Чернигов

В името на доброто: Да загърбиш цивилизацията, за да се грижиш за църква в Родопите

Тридневен траур след ракетната атака в Чернигов

Тридневен траур след ракетната атака в украинския град Чернигов. Президентът Зеленски се закани в „ответни действия”. Броят на пострадалите се увеличи. Местните власти съобщиха, че са открили оцелели хора в затиснатите под отломки коли. При руско нападение вчера загинаха 7 души, сред които и дете, а близо 150 пострадаха.

Сградите на театъра и на местен университет бяха частично разрушени. Само часове, след като Зеленски обвини Москва в „терористични действия”, руските власти съобщиха за нападение над жп гара в град Курск. Според Москва безпилотният самолет се е разбил в покрива на сградата и след това е избухнал пожар. Петима души са ранени, няма данни за загинали.

„Ужасно е, просто ужасно. Навсякъде имаше ранени, линейки, счупени стъкла. Нищо не е останало тук, всичко изгоря”, разказа Валентина, жител на Чернигов.

„Бях на работа. Чух експлозията и сякаш мина само секунда и каменна плоча падна върху главата ми. Приятелка дойде да ме види, тя ми помогна да се измъкна. Иначе нямаше да съм жива”, сподели друга жена. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *