ТРИМА ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ – ЦАЦАРОВ, „УДОБНИЯТ” ВЕЛЧЕВ И ФИЛЧЕВ, ОРЯЗАН С НОЖИЦАТА НА МОНТАЖА

ТРИМА ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ – ЦАЦАРОВ, „УДОБНИЯТ” ВЕЛЧЕВ И ФИЛЧЕВ, ОРЯЗАН С НОЖИЦАТА НА МОНТАЖА

Два напълно подвеждащи анонса по две различни телевизии. По bTV – че предстои да видим трима главни прокурори в предаването „120 минути”. По Нова телевизия – че Сашо Диков направил интервю в Белград с Цветан Василев. Нищо от това не излезе вярно, така както лъжовно бе анонсирано.
Сашо Диков показа как всеки селски идиот, купил си камера, може да застане на която и да е улица, в който и да е град, стига да му плащат разноските, и да не успее да направи интервю, пък и с Цветан Василев. Такава тъпотия отдавна не бяхме гледали. И то тъпотия анонсирана едва ли не като „удар” на телевизионната журналистика.
От цялата „стажантска” екскурзия до Белград видяхме Сашо Диков как търчи и крещи, и как Цветан Василев си влиза в автомобила. Потресающо!
По bTV пък стана ясно, че бившите главни прокурори Никола Филчев и Борис Велчев не са събрани заедно на живо в ефир със Сотир Цацаров, а записвани предварително, в „парчета”, където монтажа бе играл здраво.
Особено при Никола Филчев. Който има изумително брилянтно чувство за хумор, и когато решиш да монтираш думите му, показвайки химикалките му, рискуваш тотално да изкривиш онова, което е искал да каже. Като думите му за Бойко Борисов, например.
„Двигателят на настоящите промени в правосъдната система, които ще засегнат и прокуратурата, са реформаторите. Това са Костов и неговата групичка. Нищо ново под слънцето. Когато главният прокурор е неудобен, властта иска да го смени. Когато бях аз, имаше нужда от промени. Дойде удобният Велчев, няма нужда от промени. Дойде Сотир Цацаров, показа че е неудобен, че няма да бъде кукла на конци и отново костовистите искат да променят мястото, ролята, функциите на прокуратурата. Това не им е работа“.
Филчев посочи и онези, които подтиквани от Костов не слизат от ефира за да крещят за „реформи” – „един конски доктор, на които очите му светят съмнително” и „едно адвокатче от Варна, дето нито едно дело в живота си не е спечелило и не е ясно дали изобщо е водило”.
Блестящ, Филчев с типичния му пиниз се направи, че не им помни имената, но пък заби като пирон името на Костов в тв пледоарията си.
„Предлаганите от Реформаторския блок промени в системата на правосъдието са нецелесъобразни и могат да се извършат само след свикване на Велико народно събрание. Ако това мине, трябва да бъде смачкана прокуратурата и да бъде притиснат главният прокурор. А това е златно време за крадците. От това по-хубаво няма. В това отношение Костов не можа да случи на подходящ прокурор. Виждам, че сега и Сотир Цацаров не му харесва и иска да го смени“, Костов като всеки страхливец бута двама души отпред – някакъв конски доктор с особен блясък в очите и адвокат, който няма едно спечелено дело.
Сотир Цацаров е отличен юрист, който е достатъчно твърд да устои на натиска. А кой натиска? Костов, бандитите“, заяви още Филчев.
Сотир Цацаров посочи като „срамна грешка” на прокуратурата действията и по повод „заплахите за убийство на Делян Пеевски”.
По отношение на КТБ той заяви: „Може би не сме действали елегантно, но действахме ефективно – с претърсвания, разпити, изземвания на документи. Прокуратурата не моли, а изисква. Нека се изчака да стане готов докладът на одиторите на БНБ за състоянието на КТБ. Иван Искров да не крие доклада, за да не оставим убеждението, че някой е действал в интерес на някого, а друг крие нещо – нека това, което пише в доклада, бъде представено публично. Тогава ще стане ясно дали сме действали ефективно“. /Впрочем, одитния доклад за КТБ от два дни е публикуван в сайта inews/.
„Под похлупака, държан над КТБ, ще се окаже дупка и ще стане ясно колко хора са се хранили от тази дупка. Имената на тези хора ще станат ясни, но в момента не може да ги разкрия, тъй като това представлява следствена тайна.”, каза Цацаров.
Запитан дали познава Делян Пеевски главният прокурор отвърна, че го познава така, както и много други лица – Цветан Цветанов, Бойко Борисов и други. Двамата са се запознали в Народното събрание.
„Бих се притеснил, ако някога чуя похвала от устата на Румен Петков. Тогава може би ще се притесня, че върша нещо нередно. За какво да подам оставка вследствие призив на човек, който прави „срещи на басейна „Спартак“ и срещи с „оперативно интересни братя“. Обвиненията на Радан Кънев в същата посока Сотир Цацаров си обясни с предизборна тактика и желание да бъде „политически забелязан“ и „политически консумиран“ от страна на Радан Кънев. Той препоръча на Радан Кънев да има по-обмислено поведение като изяви пред тези, които са го избрали оттук нататък.
Внушенията, че е човек на Делян Пеевски, Цацаров илюстрира с лого от реклама: „Легендата продължава”: Ще ви припомня предизборната кампания за главен прокурор. Тогава си беше кампания. Чий човек бях тогава? На Цветан Цветанов, защото той ме хвалеше. Като ме избраха, бях човек на Бойко Борисов“, помните „онази фамозна реплика на колегата Кокинов – „Ти си го избра“. След това тезата стана, че съм човекът на Пеевски и Доган. Но ще минат няколко месеца още и ще стана на още някого.
„Всеки опит прокуратурата да бъде изведена от съдебната власт ще срещне моята съпротива!”, категоричен бе Цацаров.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *