Трима загинали при руски атаки в Западна Украйна

Трима загинали при руски атаки в Западна Украйна - 1

Трима загинали при руски атаки в Западна Украйна

В трагичен инцидент след руските атаки върху град Луцк във Волинска област на Западна Украйна, трима души загинаха, съобщиха местни официални източници и новинарски агенции.

Юрий Погуляйко, областният управител на Волинска област, съобщи, че жертвите от атаката са трима души, а няколко други бяха ранени и настанени в болница. Атаката се извършила срещу сграда на индустриално предприятие в града.

Игор Полишчук, кметът на Луцк, съобщи, че освен тримата загинали, има и трима ранени. Атаката причини и значителни материални щети, като горните етажи на жилищни сгради избухнаха в пламъци, наложи се евакуация на хора.

Също така, бе съобщено за атака върху град Лвов, който се намира на около 150 километра югозападно от Луцк. Градът бе засегнат от ракетен удар, който доведе до повреди на жилищни сгради и пожари на горните етажи.

Максим Козицки, ръководител на областната военна администрация, съобщи, че фрагменти от ракета са паднали върху различни райони на града, ранявайки местни жители.

Този инцидент следва след подобни атаки през миналата година, когато военни обекти и цивилни райони бяха обстреляни от руската страна, причинявайки сериозни щети и загуби на живот.

Украинските власти също така съобщиха, че са успели да унищожат 16 от най-малко 28 изстреляни руски ракети, като предприеха активни мерки за отбрана срещу този опасен нападателен акт.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *