Трима математици получиха стипендии от АТАКА в Пазарджик

Трима математици получиха стипендии от АТАКА в Пазарджик

АТАКА помогна на още трима младежи от Пазарджик да продължат обучението си. Дванайсетокласници с отличен успех от Математическата гимназия получиха стипендии, с които ще си помогнат за таксите в университетите. Те им бяха връчени от водача на евролистата на АТАКА д-р Георги Димов и народния представител от Пазарджишкия избирателен район проф. Станислав Станилов пред паметника на Св. св. Кирил и Методий в града.
„С тези стипендии отправяме послание към младите хора да останат в България, да се развиват тук, да работят за Отечеството”, каза проф. Станилов.
„Проблемът, който срещаме навсякъде извън София, е именно демографски. България обезлюдява, младите напускат. Много често те са принудени да работят мизерна работа в европейските държави. Много често те не работят това, за което са учили. Една от основните ни цели е да въведе еднаква минималната заплата за всички страни-членки на ЕС. Ако Европа трябва да е морална и солидарна, каквато твърди, че е, нейната основна цел е да осигури минимален социален стандарт на всички нейни граждани”, заяви д-р Димов.
По думите му основно трябва да се повиши социалният праг на българите, младите да се върнат от чужбина.
„Така ще се запази здравото християнско семейство, защото в момента виждаме разбити семейства в провинцията. Бабата и дядото гледат детето, младите са напуснали, за да работят. За каква реформа в образованието може да става дума, след като семейната среда е разрушена”, допълни той. Според него останалите партии трябва да последват примера на АТАКА и да се мъчат по всякакъв начин да задържат младите кадри у нас.
Получилите стипендии математици благодариха за помощта на АТАКА и споделиха, че искат да се развият в страната, а не да бягат в чужбина.
АТАКА помогна на студенти и в Плевен, Велико Търново, Русе, Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *