Трима пожарникари са пострадали при гасенето на огъня край село Кубадин

Трима пожарникари са пострадали при гасенето на огъня край село Кубадин - 1

Трима пожарникари са пострадали при гасенето на огъня край село Кубадин

Трима пожарникари са пострадали при гасенето на огъня в гората край бургаското село Кубадин. Обявено е и частично бедствено положение. Огънят избухна малко след полунощ на 20 август, предават от БНТ.

Заради разрастването на огъня е сформиран специален щаб от началника на националната пожарна. 8 екипа огнеборци, горски служители, 30 военни и два хеликоптера от сутринта се борят със стихията, за да не стигне до селото, цитира „Фокус“.

„Овладян, да, но не и локализиран, продължава да се развива. В момента, след като спасихме селото, разпределяме вече екипите, които имаме на място, така че да го локализираме и впоследствие да бъде загасен. През целия ден има много силен вятър и това затруднява всички ни“, обясни гл. комисар Александър Джартов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Обявихме частично бедствено положение, за да получим подкрепа от военните и въпросните хеликоптери. В момента вече границите на селото са обезопасени, ще останат наблюдаващи възможно най-късно, включително и пожарни“, каза Пламен Янев, областен управител на Бургас.

В епицентъра на стихията пострадаха трима огнеборци. На един от тях се наложи да му бъдат направени вливания.

„Леко е обгазен, ниско кръвно, включваме нещата, не се е хранил, виждате какво е. Просто овладяваме ситуацията. Няма изгаряния, няма счупвания“, каза Недялко Генчев, фелдшер в ЦСМП-Средец.

Над 5000 декара смесена гора вече е изгоряла. Причините за огъня към момента са неизвестни.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *