Трима са привлечени като обвиняеми по казуса „8-те джуджета“

Бивш шеф на НСО: Патроните, с които е убит Алексей Петров, приемат формата на гъба, попадайки в тялото

Трима са привлечени като обвиняеми по казуса „8-те джуджета“

Трима души са привлечени в качеството на обвиняеми по едно от делата по случая „8-те джуджета”, съобщават от прокуратурата. 

По наши източници става въпрос за Любена Павлова- бивша съпруга на следователя Петър Петров, известен като Петьо Еврото, Петър Петров и прокурора от закритата спецпрокуратура Д. Деянов.

Задържаха замесения в скандала „Осемте джуджета” Кристиян Христов, малко преди да даде пресконференция

Според източници от разследването, Павлова и Деянов преди няколко дни са били уведомени за повдигането на обвинения срещу тях. Те са за противозаконно отнемане на златни монети, част от разследване на бившата спецпрокуратура. Материалите по делото  сочат, че водеща роля при кражбата на ценности от Явор Златанов, е имала именно Павлова.

Бившият й съпруг Петър Петров все още е в неизвестност и е обявен за издирване с Европейска заповед за арест.

Официално: Обявиха Петьо Еврото за общодържавно издирване

Разследването на аферата „Осемте джуджета“, което се води от Софийската градска прокуратура, е едно от делата, които и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов рестартира. Малко след като застана начело на държавното обвинение, разкри, че още преди три години прокурор от Върховната касационна прокуратура е установил груби нарушения и евентуални престъпления по случая, но ревизията му е била скрита от бившето ръководство на държавното обвинение.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *