Тричленно жури номинира победителите във фотоконкурса „Градът“, посветен на Поморие

Тричленно жури номинира победителите във фотоконкурса „Градът“, посветен на Поморие

На премиерата на книгата „Градът – поезия и фотография“ ще бъде открита фотоизложба и ще се наградят победителите във фотоконкурса „Градът“.
Специални гости и участници в културното събитие ще бъдат поетът и драматург Недялко Йорданов и композиторът Хайгашод Агасян.
Първите три призови места за фотографии и имената на техните автори ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои в навечерието на Световния ден на фотографията – 18 август /неделя/, от 19.00 часа на сцената на Лятно кино „Яворов“ – град Поморие.
Жури от фотографи в състав: Диди Андреева, Тодор Динев – Тото, с председател на комисията Георги Димитров, номинираха 15 фотографии, които се изправят една срещу друга за I-во, II-ро и III-то място във фотоконкурса „Градът“, посветен на Поморие.
Първите три призови места за фотографии ( I-ва награда – 400 лева, II-ра награда – 300 лева и III-та награда – 200 лева) и имената на техните автори ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои в навечерието на Световния ден на фотографията – 18 август /неделя/, от 19.00 часа на сцената на Лятно кино „Яворов“ – град Поморие.
Номинираните 15 фотографии във фотоконкурса „Градът“ са на участниците: Андрей Климов, Борис Кратман, Валентин Найденов, Ваня Герасимова, Георги Фотев, Ирина Кратчева, Красимир Колев, Маргарита Дикова, Петър Шипчанов, Тодор Тодоров и Чавдар Чернев.
Авторите на номинираните фотографии трябва да изпратят до 20 юли 2019 г. в оригинален размер своите фотографии на: office@liberta.bg.
Техните произведения ще бъдат включени във фотоизложбата „Градът“, която ще бъде открита на 18 август – в деня на награждаване на победителите във фотоконкурса, както и в книгата „ГРАДЪТ – поезия и фотография“, чиято премиера ще се състои в същия ден в Лятно кино „Яворов“, със специалното участие на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян.
Културният проект „ГРАДЪТ – поезия и фотография“, който включва издаването на книга с поезия и фотографии, фотоконкурс и изложба, посветени на Поморие, се осъществява благодарение на д-р Васил Костадинов.
Автор на проекта е журналистът Стоян Тончев, партньори: Сдружение „Граждани за Поморие“, с председател Ангелина Мерджанова, и екип на информационния сайт LIBERTA.BG.
Книгата „Градът – поезия и фотография“ се издава от „Либра Скорп“ – Бургас. Предговорът на изданието е на българския поет, писател, театрал, кино и телевизионен режисьор и журналист Ваньо Вълчев, а автор на корицата на поетичната книга е известният художник-маринист и почетен гражданин на Поморие – Йордан Маринов.
Редактори на изданието „Градът – поезия и фотография“ са Боян Чимов и Светла Асенова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *