Три колела и електромотор: в Индия представиха рикшата на бъдещето

Три колела и електромотор: в Индия представиха рикшата на бъдещето - 1

Три колела и електромотор: в Индия представиха рикшата на бъдещето

Електрическата рикша Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk е оборудвана с двигател с мощност 2.2 конски сили и може да измине 95 км без презареждане. Може да превозва четирима пътници.

Mahindra реши да внесе напредък в класа на традиционните индийски автомобилни рикши. Компанията се готви да пусне нов електрически продукт, наречен e-Alfa Super tuk-tuk . Информация за иновацията се появи на официалния сайт на индийския автомобилен гигант.

Новата Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk изглежда като типична автомобилна рикша и визуално не се различава много от бензиновите си колеги. Има три колела и платнена тента.

Пробегът на автомобилната рикша надхвърля 95 км. Корпусът е изработен от метал и пластмаса и е проектиран да издържа на тежките условия на работа на авторикшите. Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk може да превозва четирима пътници.

Електрическият мотор на задната ос развива 2.2 конски сили (1.64 kW) и 22 Нм максимален въртящ момент. Оловна батерия с капацитет 140 Ah осигурява пробега от над 95 км.

Авторикшата идва с 18A бързо зарядно устройство. Освен това новата рикша може да се зарежда и от десетте хиляди станции за зареждане на Mahindra EV в Индия. Mahindra e-Alfa Super tuk-tuk струва от 161 000 рупии (€1 775). Рикшата се предлага с 18 месеца гаранция.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *