Тръмп се явява в затвора в Атланта, за да бъде арестуван

Тръмп се явява в затвора в Атланта, за да бъде арестуван - 1

Тръмп се явява в затвора в Атланта, за да бъде арестуван

Бившият американски президент Доналд Тръмп потвърди в социалната си мрежа „Трут соушъл“, че планира в четвъртък да се яви в затвора в окръг Фултън, за да се предаде на властите по делото за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Ще отида в Атланта, щата Джорджия, в четвъртък, за да бъда АРЕСТУВАН“, написа Тръмп в социалната си мрежа. Той описа обвиненията като политически мотивиран опит да бъде провалена кампанията му за преизбиране.

По-рано днес телевизия Си Ен Ен съобщи, че Тръмп планира да се яви в затвора в окръг Фултън в четвъртък. Датата е била договорена между адвокатите на Тръмп и канцеларията на прокурора на окръга днес покрай договарянето на условното му освобождаване под гаранция, съобщи Си Ен Ен.

Според телевизията в четвъртък Тръмп ще се яви в затвора в окръг Фултън и ще премине през стандартните процедури за арест – ще бъде претърсен, сниман и ще му бъдат взети пръстови отпечатъци. Това е първото от общо четири дела срещу Тръмп, по което той ще трябва да плати 200 000 долара гаранция за условно освобождаване и ще бъде задължен да не отправя заплахи в социалните мрежи, за да не наруши условията по гаранцията.

Прокурорите по делото предложиха то да започне на 4 март догодина, докато адвокатите на Тръмп поискаха отсрочка до 2026 г., посочва Ройтерс.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *