Трябваше някой да умре и 14 да бъдат ранени и изпотрошени, за да започнат оставките и уволненията ли? Лазаров и Вучков – отново ни лук яли, ни лук мирисали!

Трябваше някой да умре и 14 да бъдат ранени и изпотрошени, за да започнат оставките и уволненията ли? Лазаров и Вучков – отново ни лук яли, ни лук мирисали!

Тежката катастрофа край село Горно Ябълково, община Средец, почерни коледните празници. Загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов. Две деца останаха без баща. При катастрофата пострадаха и 14 гранични полицаи.
След трагичния инцидент бащата на загиналия полицай обвини държавата за трагедията. Няма пътища, машините са стари, техниката е за бракуване… условията на труд по границата са трагични, сподели смазаният от мъка родител пред медиите, като подчерта, че държавата си затваря очите за всичко и това не бива да продължава.
Последва отстраняването на председателя на Агенцията за бежанци Николай Чирпанлиев от поста. И с това дали ще се преустанови ежедневното навлизане на бежанци на територията на България или подобрят условията на труд? Едва ли.
България бе предупредена още през лятото на 2010 година, при управлението на ГЕРБ, че се засилва нестабилността в арабския свят и все повече бежанци ще идват насам. Но тогава управляващата клика не обърна никакво внимание на предупрежденията от ЕС. За да се стигне до тук – през 2014 година американският президент да благодари на премиера на България Бойко Борисов за отношението на страната ни към бежанците и тяхното приемане: „Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия.“
Да не би пък това да е резултат от предварителна „договорка“ между българския премиер и американския президент още през 2010 година? Мисията изпълнена. САЩ са доволни, че България изпълнява стриктно директивите на господарите си.
На друго мнение, обаче, е новият директор на европейската гранична служба Фронтекс Фабрис Легери. Според него Европейският съюз трябва да е готов да опази всички свои граници от нелегални имигранти, като това включва не само средиземноморската, но и черноморската граница. И допълва, че това може да стане както чрез подходящи инвестиции, така и чрез провеждането на упражнения за граничните полицаи.
Е, видяхме ги упражненията за гранични полицаи – един е мъртъв, четиринадесет са ранени. Като след война. А относно инвестициите – със сигурност не са отишли по предназначение.
Крайно време е България да се позиционира правилно и Бойко Борисов да излезе и да отговори еднозначно на въпроса: Ние държава-членка на Европейския съюз ли сме или сме американския щат в Източна Европа? И ако се обърка да посочи първото, ще е добре и да обясни как така цяла Западна Европа работи с Русия, а на България и е забранено? Всички помним срещата на Орешарски с американските делегати и какво стана след нея.
И най-сетне, след като Вучков и Лазаров разбраха, че не стават за тази работа, подкрепено и с доказателства – Петко от Лясковец и застреляната смъртоносно барета, Петко Сертов, мъртвият граничен полицай… и само това да беше, МВР изтегля полицаите от най-проблемните участъци на границата с Турция. След дъжд качулка. И министърът Вучков казал на Гранична полиция и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров да отменят операцията с живи патрули на най-проблемите участъци на границата с Турция, но това не трябвало да означава, че цялата операция е отменена. По-добре е да дадат отговор защо държава-членка на ЕС, същевременно щат на САЩ в Източна Европа, има проблеми на границата с Турция.
И защо министър Вучков и, най-вече, главсека Лазаров чакат да има нови жертви, за да се налага отново да се оправдават пред обществото, а не вземат радикални мерки спрямо себе си, като си оценят качествата и възможностите обективно и изхождайки от вътрешните си убеждения и нагласи, които имат и външен израз – смърт на невинни хора, докато изпълняват служебните си задължения, не подадат оставки.
Вижте как директорът на Гранична полиция Захарин Пенов подаде оставка по морални причини. Нека вземат пример от него, нищо, че и той не е цвете за поливане. Или може би Цветанов, който говори през тялото на Вучков и Лазаров, от името на Сараите, се имат за безупречни спец-ченгета, които имат още какво да ни покажат?!
И все пак, спектакълът „Оставка и уволнение“ на сцената на нашия театър не хваща дикиш. Тия номера на „простите, които се разбират с простия“.
Очакваме отговори и по публикацията на АФЕРА, препечатана в ЗАД КУЛИСИТЕ: ШЕСТ МЕСЕЦА МВР УКРИВА ВЗРИВ НА ГАЗОПРОВОД НА ГРАНИЦАТА – ЗАСТАВА „СТРАНДЖА”! ВИЖТЕ И ДОКЛАДА ДО МВР – ВУЧКОВ ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА И МИЗЕРНИТЕ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА! /ВИДЕО+СНИМКИ/ ЗАД КУЛИСИТЕ. com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *