„Трябва да я накажеш“: Фенове на Андрю Тейт получавали бърз курс по манипулиране на жени

„Трябва да я накажеш“: Фенове на Андрю Тейт получавали бърз курс по манипулиране на жени

Десетки жени са били манипулирани в чат групата на Андрю Тейт War Room да изкарват пари със сексуални услуги и представления пред камера. Това показва разследване на Би Би Си, както и съобщения между членове в групата, с които разполага медията.

Според вътрешните чатове най-малко 45 жени са били подложени на грууминг (тактика при насилниците за постепенно „ухажване“ и убеждаване в сексуална експлоатация) в периода от март 2019 до април 2020 г. От изданието посочват, че тоталният брой на жертвите вероятно е много по-висок

Андрю Тейт и екипът му отричат всички обвинения и посочват, че чатовете от разследването на Би Би Си са „пореден опит в представянето на историята едностранчиво“.

Предупреждаваме, че част от информацията в този материал е притеснителна. Използвани са и нецензурни думи.

Новото разследване на Би Би Си, озаглавено „Андрю Тейт: Човекът, който омая света“ е концентрирано върху 12 000 страници криптирани съобщения в „Телеграм“, които членове на War Room са си разменяли в този период.

Според определението на Андрю Тейт чат групата е „място за могъщи мъже и тези, които искат да се учат от тях“. Достъпът до чат групата става с абонамент, който възлиза на 8000 долара годишно.

Снимка:
Reuters

„War Room учи на дисциплина, мотивация и самочувствие. Тя дава на потребителите достъп до хиляди професионалисти от цял свят, като насърчава това всеки да поема отговорност за действията и изборите си“, пише в официално съобщение от Андрю Тейт.

Изтеклите онлайн чатове обаче рисуват съвсем различна картина. Членовете на групата били обучавани чрез т.нар. PhD курс или Pimpin’ Hoes Degree как да убеждават жени в секс работа. Потребителите били инструктирани какво да правят от „генерали“, които им давали съвети за всяка стъпка в грууминг процеса.

Всичко започвало с романтично предложение и прелъстяване на жената, след което емоционална манипулация и социална изолация за жените преди да ги накарат да изпълняват секс сцени през уеб камери. Повечето пари отивали за мъжете, разбира се.

Разследването на Би Би Си установява няколко главни действащи лица в чат групата, като от тях най-известен е потребител с име Иги Семелвайс. Той е посочен като „лидер и водеща интелектуална сила“ в чат групата.

Снимка:
Reuters

Медията публикува и съобщения, които са разменяни между потребителите:

Целта е умишлено да намалим вниманието към нея, за да видим дали ще ни подгони. След това я каним на кафе, за да проверим дали е склонна да плати за напитката и да ни сервира.

Постепенно започваме да премахваме цялата емоционална подкрепа от живота ѝ.

Наказваме я за прегрешенията – истински или измислени – с това да я накараме да си татуира името ни, да напусне семейния си дом, да се премести в друга държава или да се съблича пред камера.

Караме я да ни намира още момичета. Ескалираме, ескалираме, ескалираме.

В някои от съобщенията има и разкази за физическо насилие. Един от потребителите пише, че момиче се е оплакало от сексуалната работа, която е вършела. В отговор на това той я ударил с клавиатурата. „Тя влезе в оная стая и работи 7 часа без спре“, завършва самодоволно потребителят.

Свидетелите разказват същите подробности

Би Би Си успява да намери и две жени, които твърдят, че са експлоатирани от членове на популярната чат група. Въпреки, че живеят на хиляди километри една от друга, историите им са почти идентични, което показва, че тези мъже спазват една и съща тактика – тази на War Room.

И двете жени споделят, че са вярвали, че това е романтична връзка. Постепенно те започнали да ги манипулират в изпълняване на секс за пари – стратегия позната като „методът на любовчията“.

Често използвали секс за манипулация.

Снимка:
Reuters

Жените били изолирани от семейство и приятели и трябвало да изпълняват различни унижаващи задачи, за да докажат своята вярност.

Членовете на чат групата описвали тези взаимоотношения като „тренировка за кучета“.

В друго съобщение пише:

Тя дори няма портфейл („Защо ми е нужен, татенце? Не мога да броя и без това“).

Да я изолираш от семейство и приятели, от миналото ѝ, е най-доброто нещо, което можеш да направиш за нея, само ако поемеш отговорността, че ти си единственият ѝ авторитет в живота.

А кой е Иги Семелвайс?

Според източник на изданието потребителят с това име се намира най-високо в йерархията на чат стаята. Неговото име е Майл Сонкин и е работил за Андрю Тейт като шеф продажби и маркетинг.

Сонкин е роден в Чикаго и е участвал в поне два официално регистрирани култа. В началото на 2000 развива интерес към крайно дясното. Запознава се с Андрю Тейт през 2018 г.

Той изпраща списък за четене и манифест на всички потребители в групата. Както и тактика за прелъстяване и експлоатация на жени.

Дали участието на Сонкин в престъпната мрежа на Тейт ще повлияе на делото срещу известния инфлуенсър, предстои да разберем.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *