ТУРБОЛЕНЦИИ В ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ЖИВОТ. ПРЕМИЕРСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ

ТУРБОЛЕНЦИИ В ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ЖИВОТ. ПРЕМИЕРСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ

Който е слушал и гледал днешните препирни, прения и махленски разправии в парламента, няма начин да не е усетил дивашкия стремеж на Борисов на всяка цена да унижи парламента, депутатите, опонентите и партньорите си в тая престъпна конструкция.
Не бих се занимавал с изстъпленията на тоя тип, ако не тая крехката си надежда, че на нашата територия е останало нещо, което наподобява институционалност, национално самочувствие и някакъв блед оптимизъм спрямо бъдещето.
Не бих се занимавал с тая омерзителна тема, ако бях забелезал някакви наченки на съпротива към диващината и простащината на тоя индивид. Но съпротивата беше вяла и безпомощна. Мерджанов, Кадиев и Сидеров бяха донякъде утешителни за отчаянието на нормалните хора. Но това едва ли е достатъчно.
Днешните скандали в събранието за сетен път показват долнопробното качество на „елита“ и политическата „класа“ – жалки подобия на държавници, които дори не са в състояние да опазят собствената си чест и достойнство и услужливо прилягат в краката един тиранин и сатрап, изиграл с особена упоритост „демократичността“ на собствения си избор цели два пъти!
Борисов днес демонстрира особено мощно, че е недосегаем и гарантирано безотговорен за престъпните си безобразия. Казано на езика на днешната журналистика и булевардния език, Бойко навря противниците си в ауспуха на кучето. Наврья ги в компанията на партньорите си от Реформаторската кооперация и Паричния блок. Със съдействието на Агент Гоце.
От друга страна, събитията от днешния ден носят в себе си положителен заряд, защото всички разбраха за какво всъщност иде реч и какво ни очаква в близките и по-далечни времена. Друг е въпросът какво количество хора извън парламентарните „играчи“ са разбрали това.
Без съмнение, Борисов направи силна заявка да не се надяваме на съвестта му и да очакваме следващата поредица от безобразия, които си е намислил.
Между другото, още една заявка ме кара много да се замислям: тази, с която декларира, че трябва да се приеме закон със задна дата относно КТБ и назначаването на синдик на фалираната от него финансова структура. Апропо, какво стана с намеренията му да махне Искров?
Никога няма да разбера как е възможно един тарикат така успешно да лъже и мами 7 млн. баламурници! Това е изкуство!Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *