Туристите ще трябва да си запазват предварително час, за да посетят Акропола

Туристите ще трябва да си запазват предварително час, за да посетят Акропола

© European commission (audiovisual service)

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

От понеделник, 4 септември, влизат в сила специалните часови пояси, в които туристите ще могат да посещават античния паметник Акропола, съобщи вестник „Вима“.Посетителите ще трябва да изберат часа, в който искат да посетят Акропола, в електронната платформа hhticket.gr и да запазят билета си.Новият режим на посещенията беше обявен още в началото на август от министъра на културата Лина Мендони.

Четири часови пояса са определени в интервала от 8 до 12 ч. сутринта. Тогава ще бъдат допускани общо 8 хиляди посетители. В момента около половината туристи посещават Акропола преди обед.

Осем пояса ще са в сила от 12 ч. на обед до 20 ч. вечерта, когато на Акропола ще се разрешава изкачването на 13 хиляди посетители.В тези бройки има запазени проценти за групови и за индивидуални посещения. Хората със специални нужди ще могат да посещават най-прочутия древен паметник в Атина без ограничения в удобно за тях време. От септември Гърция ограничава броя на посетителите на Акропола до 20 хил. дневноЦелта на мерките е да повишат сигурността на обекта и да подобрят преживяването за посетителите.За новия режим за посещенията на прочутия хълм в гръцката столица Министерството на културата и Организацията за развитие и управление на културните ресурси започва информационна кампания с помощта на специално информационно видео.

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *