Туристи отказват резервации и напускат Поморие поради липсата на вода в града

Туристи отказват резервации и напускат Поморие поради липсата на вода в града

От два дни курортният град от национално значение Поморие е на „сух режим“ поради ВиК-авария. От свои източници в туристическия бранш нашата медия научи, че гости на града масово и преждевременно напускат местата, на които са отседнали, а други отказват направените от тях резервации за почивка.
Служители на МВР пожелали анонимност споделят, че към момента не е локализиран и открит проблемът във водопреносната мрежа, късно вечерта ще бъде подадена малко вода, но на следващия ден отново се очаква тя да бъде преустановена до отстраняване на повредата.
Положението в Поморие започва да ескалира! Гневни са както хотелиерите, така и гостите на града. Местните коментират, че проблемите с липсата на питейна вода не са отсега и се чудят за какво бяха похарчени над 100 милиона лева от Община Поморие по европроект за подмяна и реконструкция на ВиК мрежата, след като при всеки дъжд улиците се наводняват, а от канализационните шахти започват да извират фекалии и тоалетна хартия.
Кметът на Поморие от ГЕРБ е цял ден „на терен“, за да координира дейността на екипите за фиксиране и преодоляване на проблема, като за това му помогат най-вероятно изключителните познания, придобити от специалността му „по млеконадой“ от Пловдивския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *