Туристка се покатери по фонтана „Ди Треви“ (ВИДЕО+СНИМКА)

Снимка: istock

Туристка се покатери по фонтана „Ди Треви“ (ВИДЕО+СНИМКА)

Туристка се покатери върху емблематичния фонтан „Ди Треви“ в Рим, за да напълни бутилката си с вода. На кадрите, заснети миналия месец, се вижда как жената преминава през редица камъни, за да стигне до центъра на забележителността от 18 век.

BAD IDEA: Woman stuns onlookers as she walks across the Trevi Fountain and uses one of Rome’s most iconic tourist attractions to fill up her water bottle.

Eyewitness footage shows a guard blowing a whistle and eventually leading her away. https://t.co/EAhrTWPP0u pic.twitter.com/pkZ1Mg38dX
— ABC News (@ABC) August 14, 2023

След като напълва бутилката си с вода, тя се опитва да се отдалечи, преди охранител да надуе свирка и да тръгне към нея. Двамата провеждат кратък разговор, след което охранителят отвежда туристката. Остава неясно какво се е случило с туристката след инцидента и дали е била арестувана или глобена.

Глобиха мъж за кражба на монети от фонтан в Рим

Туристите могат да бъдат глобени с до 500 евро за влизане във фонтана, който се смята за една от най-известните забележителности на града. Легендата гласи, че всеки, който хвърли монета във водите му, ще си осигури завръщане в Рим. Всяка година около 1,5 млн. евро в монети се събират от фонтана за католическата благотворителна организация „Каритас“. По данни на Съвета по туризъм на Рим през активните туристически месеци във фонтана се хвърлят около 3000 евро на ден.

🚨 | Tourist leaves locals fuming as she walks through Rome’s Trevi Fountain to fill up her water bottle

More below 👇 pic.twitter.com/ICXCF2tNAM
— UNILAD (@UNILAD) August 15, 2023

Фонтанът се намира малко под площада. Посетителите трябва да слязат по стъпала, за да стигнат до него, но те обикновено се настаняват на тях или на ръба на фонтана, което води до призиви към полицията да инсталира контролни пунктове и постоянни пешеходни патрули по околните пътища.

Какво се случва с монетите от фонтана „Ди Треви“? (ВИДЕО)

След края на Covid-19 броят на международните посетители, които се отправят към Рим, рязко нараства и често туристите са критикувани за неуважение към известните паметници на града. 

Екоактивисти изляха черна боя в прочутия римски фонтан Ди Треви (ВИДЕО)

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *