Турският външен министър може скоро да посети Москва

Турският външен министър може скоро да посети Москва - 1

Турският външен министър може скоро да посети Москва

Турският външен министър Хакан Фидан може скоро да посети Москва, за да обсъди черноморската зърнена инициатива. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред журналисти след връщането си от Унгария, съобщиха турските медии.

Според Ердоган, лице в лице обсъждането на този въпрос е от съществено значение, а постигнатите резултати чрез такава среща ще бъдат по-ефективни. Турският президент изрази надежда, че през септември ще може да се срещне с руския президент Владимир Путин. Той посочи, че желанието е да се обсъди възобновяването на сделката за износ на зърно от украинските пристанища.

През миналия месец Москва прекрати своето участие в черноморската зърнена сделка, като посочи, че обещанията, направени в рамките на споразумението, не са били изпълнени.

Септември е наситен с международни срещи месец, включително срещата на Г-20 в Индия и Общото събрание на ООН в САЩ. Ердоган изрази надежда, че, ако има възможност при този натоварен график, ще се срещне с президента Путин на четири очи. Той подчерта, че целта е Русия да възвърне положителното си отношение към черноморската зърнена инициатива, предаде БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *