Турски хакери хакнаха сайта на Българската православна църква

Турски хакери хакнаха сайта на Българската православна църква

Хакери удариха сайта на Българската православна църква. Хакерската група се идентифицира като Milli Güçler (Национална сила). Сайтът на патриаршията е изчезнал, а на неговия адрес се вижда черен фон, върху който се вее турско знаме. „Официалният сайт на Българска Православна Църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив“, пишат хакерите на сайта на БПЦ.
„Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България. Който и да е организатора, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват“, се казва още в съобщението на хакерската група.
„Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила. Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че удара представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство“, завършват от групировката.Петър ПетровХАШТАГ-BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *