Убийството на Алексей Петров: Политическите коментари и реакции след разстрела

Убийството на Алексей Петров: Политическите коментари и реакции след разстрела

И днес темата за убийството на Алексей Петров провокира политически реакции. Все още няма яснота дали президентът Румен Радев ще свика КСНС заради убийството и тежките криминални инциденти през последните месеци.

Стана ясно обаче, че Николай Денков свиква утре съвещание по сигурността.

Призиви към Радев се чуха още вчера. Позицията на държавния глава по казуса вероятно ще стане ясна в събота.

Не спират и политическите реакции. bTV се опита да се свърже и с Петко Петков, бащата на Кирил Петков, чието име беше свързано с това на Алексей Петров в медийни публикации, но той отказа коментар официално.

„Алексей Петров винаги е имал политическо влияние. Алексей Петров беше ключов за връзката между Борисов, Кирил Петков чрез бащата на Кирил Петков“, каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Потърсихме коментар и от Петко Петков. „Много благодаря, но не желая да давам интервюта и да коментирам“, каза той.

Коментар обаче дойде от „Продължаваме промяната“. В официална позиция те контрират, че твърденията за връзките им с Алексей Петров са спекулация. Според партията  президентът не иска да има редовно правителство.

„Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат „служебните“ схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност. Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев. От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим докато не я постигнем“, каза от партията.

Коментар дойде и от Румен Петков, също бивш вътрешен министър. Според него Петров е организирал срещата Борисов – Петков още преди връчването на първия мандат. А убийството трябва да се сложи в определен контекст.

„Това са поредица убийства. Господин Къро, Ангел Христов умря при съмнителни обстоятелства, Алексей Петров. Ние се връщаме в най-мрачните години – 2001 – 2005, когато имахме 12-15 убийства годишно и няма как да се извади политическия контекст от това убийство“, каза Румен Петков.

Според него, в момента службите са деморализирани заради последните кадрови промени.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *