Убийството на Алексей Петров: Полицията освободи района за туристи

Убийството на Алексей Петров: Полицията освободи района за туристи

Продължава разследването на убийство на Алексей Петров в полите на Витоша. Полицията вече освободи района за туристи.

Все още не са ясни мотивите на престъплението, работи се по три основни версии.

В сряда спътницата на Алексей Петров оставя своя автомобил до автобусната спирка в началото на стария лифт на Драгалевци. И както всяка сряда, двамата тръгват по обичайния си маршрут, който е някъде около 23 километра и се движи по пътеката, която виждате зад мен.

Малко преди Алексей Петров и планинския водач Мирослава Михайлова са се движели двама украинци. По думите им те са чули шум в гората.

Издирваният убиец на Алексей Петров обаче, според събраните досега данни, се е движел по тази пътека. И някъде, където две пътеки се събират, в 12:17 минути украинците чуват и серия от изстрели, което навежда на мисълта, че убийството на Алексей Петров е извършено с автоматично оръжие.

Жената успява да изпълзи поне около 20-30 метра до асфалтовия път, където е бил паркиран автомобилът на Алексей Петров и ги е чакала неговата охрана.

„Изключително професионално подготвено“, така доц. Милен Иванов, бивш ректор на академията на МВР, определя покушението. Според него стрелецът е един.

„Такива атентати се извършват винаги от т.н. „самотни вълци“ по простата причина, че всеки един излишен човек в организацията на такъв атентат е излишен свидетел. Най-вероятно е бивш военен, но не изключвам варианта и да е бивш ловец“, коментира той.

Липса на мобилна връзка и добра видимост към жертвата – поляната под Бай Кръстьо също е избирана дълго време.

„Никой не ходи да прави атентат с телефон в джоба. Много отдавна вече е така. Проблемът е, че нямат обхват и жертвите. Евентуално и да не е сигурен изстрелът – да няма как да им се окаже бърза помощ. Като гледам терена, на който е извършен атентатът, той позволява сигурен изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е абсолютно безопасно за стрелеца. Най-вероятно оръжието е обикновена ловна карабина с открити мерни прибори“, коментира доц. Иванов.

Следете всичко по темата в нашия онлайн репортаж:

 

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *