Уволняват тихо заместник-министър от кабинета на Борисов, заради далавера с 250 000 евро

Уволняват тихо заместник-министър от кабинета на Борисов, заради далавера с 250 000 евро

Заместник-министър от правителството на Бойко Борисов е пред уволнение. Това довериха за АФЕРА източници до Дондуков 1. Въпросният управник бил засечен в няколко скандални договорености, като само по едната става въпрос за финансова далавера в размер на над 250 000 евро. Махането му засега се бави, за да не се стигне до влошаване на отношенията с един от коалиционните партньори. Заместникът не бил от партия, но се ползвал и с подкрепата на кръговете около едно от вицетата. Уволнението обаче нямало да бъде обявявано шумно, за да не се накърнява имиджа на правителството, а щяло да бъде представено като „напускане“ по собствено желание.
Източниците на АФЕРА довериха, че за въпросния заместник-министър имало и данни, които представляват класифицирана информация.
Под своеобразен „скрининг“ са още един министър и негов заместник, които имало вероятност да си тръгнат от правителството в пакет.
За момента се обмисля „спешните“ рокади да се реализират през април месец, за да минат поне шест месеца от началото на мандата. Борисов още през ноември анонсира, че рокади в правителството са възможни, при това много скоро.
АФЕРА няма да назове имената на нарочените за уволнение управленци, за да държи в напрежение поне още десет души от различни политически кабинети, които са наясно, че столовете им се клатят от първия им ден във властта.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *