УДАР СРЕЩУ ИЗБОРА НА БОРИСОВ: БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ПОСРЕДСТВЕНОСТ

УДАР СРЕЩУ ИЗБОРА НА БОРИСОВ: БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ПОСРЕДСТВЕНОСТ

До симпатизантите на ГЕРБ:
Ако сте образовани, ако сте родители на деца, които искате да останат в държавата ни, ако сте мислещи и хора, които сами анализират и преценяват събитията около нас,ВИЖТЕ И САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ резултатът публикуван днес на страницата на в. СЕГА, по зададен от редакцията въпрос: За кого ще гласувате на президентските избори?
Гласували: 12995
Веселин Марешки 4.79% – (622)
Велизар Енчев 5.06% – (658)
Пламен Орешарски 1.21% – (157)
Жорж Ганчев 1.36% – (177)
Трайчо Трайков 24.16% – (3139)
Александър Томов 0.23% – (30)
Татяна Дончева 2.81% – (365)
Румен Радев 35.46% – (4608)
Ивайло Калфин 2.51% – (326)
Цецка Цачева 6.3% – (819)
Красимир Каракачанов 8.4% – (1092)
За друг кандидат 2.25% – (292)
Против всички 5.46% – (710)
Разбира се, тази анкета не е представителна, а в. „Сега“ е бутиково издание с ограничена, образована аудитория. Давам си сметка, че читателите на в. „Сега“ не са масовият гласоподавател, че не са онези, за които са интересни предимно жълтите клюки от булевардните издания и посредствените тв формати и че са хора, които търсят своята истина. Вероятно някои биха ми възразили, че резултатите от това допитване са нагласени и манипулирани в полза на един или друг кандидат. Аз нямам основания да изпитвам такива съмнения.
Въпреки това съм сигурен , че един факт ще забележат всички привърженици на ГЕРБ, които се опитват да оправдаят собствената си позиция и искат да разберат защо е така. А този факт е, че така мислят основно хората с образование, така мислят онези, които могат и трябва да управляват, така мислят онези, които отказват да приемат избора на президент като партийно назначение.
Днес сме в ситуация на една тиха революция, която набира скорост. Днес тя е тиха, защото е основно в душите ни. А това ме кара да се обърна към примерите в историята за революциите. А те, както посочват историците, са спонтанно или организирано вдигане на масите, най-често от ниските слоеве на население. Революциите винаги имат лидер. Временно той може да владее масите, но ако забрави, че трябва да управлява компетентно, ако забрави, че около него трябва да има можещи хора, приели да бъдат там заради онези, които са направили революцията, ако забрави, че личната му харизма не е вечна, а се нуждае от израстване, развитие и покритие, то ТОЗИ ЛИДЕР е обречен на възвръщане в началното състояние или както го е определил Николо Макиавели: Ritorno ai prinicipi, т.е. безпорядъкът да бъде върнат обратно в ред.
Истински препоръчвам на моите опоненти, на онези, които мислят, че съм политически пристрастен, да вникнат в този резултат. Може би ще намерят нещо повече от това, което аз откривам. Защото аз виждам следното:
• Искаме независим президент! (вижте кои са първите двама) Президент, който наистина може да бъде коректив или спирачка, ако се наложи;
• Искаме президент, който да е достоен главнокомандващ;
• Искаме образован (доказано с професия) президент, който няма да се страхува, че подчинените около него ще го засенчат и няма да избира само поклонници;
• Искаме политически чист президент (вижте резултатите на тези, които вече са били във властта)
И ако по някакъв начин нашият вот бъде променен, нека никой не се съмнява, че утрешния ден ще бъде като днешния.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *